Cherry angioma zelf verwijderen

√ćndice
  1. Cherry Angioma zelf verwijderen
  2. Wat zijn cherry angioma's?
  3. Zelf verwijderen van cherry angioma's
  4. 1. Appelciderazijn
  5. 2. Tea tree olie
  6. 3. Druivensap
  7. 4. Cryotherapie
  8. 5. Elektrocoagulatie
  9. Wanneer moet je een professional raadplegen?
  10. Conclusie

Cherry Angioma zelf verwijderen

Een cherry angioma, ook wel bekend als aardbei-gezwel of seniele hemangioom, is een goedaardige huidafwijking die meestal voorkomt bij volwassenen van middelbare leeftijd en ouder. Het wordt gekenmerkt door kleine rode of paarse bultjes op de huid, die eruit zien als kersen. Hoewel cherry angioma's meestal onschadelijk zijn en geen medische behandeling vereisen, kunnen sommige mensen ze om cosmetische redenen willen verwijderen. In dit artikel zullen we bespreken hoe je cherry angioma's zelf kunt verwijderen.

Cherry Angioma

Wat zijn cherry angioma's?

Cherry angioma's zijn goedaardige gezwellen van de bloedvaten in de huid. Ze worden veroorzaakt door een abnormale groei van kleine bloedvaatjes, waardoor rode of paarse bultjes ontstaan. Deze bultjes zijn meestal rond of ovaal van vorm en variëren in grootte van enkele millimeters tot enkele centimeters. Cherry angioma's kunnen op verschillende delen van het lichaam voorkomen, waaronder de romp, armen, benen en gezicht.

Zelf verwijderen van cherry angioma's

Hoewel cherry angioma's meestal geen medische behandeling vereisen, zijn er verschillende methoden die je kunt proberen om ze zelf te verwijderen. Het is echter belangrijk op te merken dat deze methoden niet wetenschappelijk zijn bewezen en dat het altijd het beste is om een ​​professionele medische mening te krijgen voordat je zelf een behandeling probeert.

1. Appelciderazijn

Appelciderazijn wordt vaak gebruikt als natuurlijke remedie voor verschillende huidaandoeningen, waaronder cherry angioma's. Het wordt verondersteld te werken door de bloedvaten te vernauwen en de cherry angioma's op natuurlijke wijze te laten krimpen. Om appelciderazijn te gebruiken, breng je een kleine hoeveelheid aan op een wattenschijfje en wrijf je het zachtjes over de cherry angioma. Doe dit twee keer per dag gedurende enkele weken en observeer eventuele veranderingen in grootte of kleur.

2. Tea tree olie

Tea tree olie staat bekend om zijn antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen. Het kan ook worden gebruikt om cherry angioma's te behandelen. Breng een paar druppels tea tree olie aan op een wattenschijfje en wrijf het zachtjes over de cherry angioma. Herhaal dit twee keer per dag gedurende enkele weken en let op eventuele verbetering.

3. Druivensap

Sommige mensen geloven dat het aanbrengen van druivensap op cherry angioma's kan helpen om ze te verwijderen. Druivensap bevat natuurlijke zuren die de groei van de bloedvaten kunnen remmen. Breng gewoon wat druivensap aan op een wattenschijfje en wrijf het over de cherry angioma. Laat het een paar minuten intrekken en spoel het daarna af met water. Herhaal dit dagelijks gedurende enkele weken en kijk of er verbetering optreedt.

4. Cryotherapie

Cryotherapie, ook wel bekend als bevriezingstherapie, is een veelgebruikte medische procedure om huidaandoeningen te behandelen, waaronder cherry angioma's. Het maakt gebruik van vloeibare stikstof om de angioma te bevriezen, waardoor het weefsel afsterft en uiteindelijk verdwijnt. Deze procedure moet echter worden uitgevoerd door een professionele zorgverlener, omdat het risico's met zich meebrengt, zoals littekens of veranderingen in de huidskleur.

5. Elektrocoagulatie

Elektrocoagulatie is een andere medische procedure die kan worden gebruikt om cherry angioma's te verwijderen. Het maakt gebruik van een elektrische stroom om de bloedvaten in de angioma dicht te schroeien, waardoor het weefsel wordt vernietigd. Deze procedure moet ook worden uitgevoerd door een professionele zorgverlener, omdat het risico's met zich meebrengt, zoals littekens of infectie.

Cherry Angioma

Wanneer moet je een professional raadplegen?

Hoewel het zelf verwijderen van cherry angioma's mogelijk is, is het altijd het beste om een ​​professionele medische mening te krijgen voordat je een behandeling probeert. Dit geldt vooral als je cherry angioma's op gevoelige gebieden van het lichaam hebt, zoals het gezicht of de geslachtsdelen. Een professionele zorgverlener kan de angioma beoordelen en de meest geschikte behandeling aanbevelen, rekening houdend met je individuele situatie.

Conclusie

Cherry angioma's zijn goedaardige huidafwijkingen die meestal geen medische behandeling vereisen. Als je echter cherry angioma's om cosmetische redenen wilt verwijderen, zijn er verschillende methoden die je kunt proberen. Het is belangrijk op te merken dat deze methoden niet wetenschappelijk zijn bewezen en dat je altijd een professionele medische mening moet krijgen voordat je zelf een behandeling probeert. Een professionele zorgverlener kan je adviseren over de meest geschikte behandeling op basis van je individuele situatie.

Aaltje Groen

Ik ben Aaltje, een gepassioneerde expert op het gebied van schoonheid en make-up. Als auteur op het online portaal Schoonheidssalon - Uw make-up en beauty portaal, deel ik graag mijn kennis en ervaring met onze lezers. Mijn doel is om tips en advies te geven over de nieuwste trends in make-up, huidverzorging en beautyproducten. Met mijn passie voor schoonheid hoop ik anderen te inspireren en te helpen om hun natuurlijke schoonheid te omarmen. Samen streven we naar een stralende en zelfverzekerde uitstraling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go up