Concealer of foundation eerst: de juiste volgorde van make-up

Concealer of foundation eerst: de juiste volgorde van make-up. Het is essentieel om de juiste volgorde te volgen bij het aanbrengen van make-up om een vlekkeloze look te creëren. Maar wat is nu eigenlijk de juiste volgorde: concealer of foundation eerst? In deze video wordt uitgelegd welke stappen je moet volgen voor een perfecte make-uproutine. Bekijk de video hieronder voor handige tips en trucs!

√ćndice
  1. Volgorde: concealer of foundation eerst
  2. Volgorde van make-up: wat is het juiste
  3. Waar breng je concealer aan

Volgorde: concealer of foundation eerst

De volgorde van het aanbrengen van concealer en foundation is een veelbesproken onderwerp in de make-upwereld. Veel mensen vragen zich af of ze eerst concealer of foundation moeten aanbrengen voor een vlekkeloze teint. Het antwoord hangt af van verschillende factoren, waaronder de dekking die je wilt bereiken en de specifieke behoeften van je huid.

Over het algemeen wordt aanbevolen om eerst foundation aan te brengen en daarna concealer te gebruiken. Deze volgorde zorgt ervoor dat de foundation een gelijkmatige basis creëert en eventuele onvolkomenheden bedekt. Door eerst foundation aan te brengen, kan je ook bepalen welke gebieden extra dekking nodig hebben van de concealer.

Als je echter alleen op bepaalde plekken onvolkomenheden wilt bedekken, kan je ervoor kiezen om eerst concealer aan te brengen en daarna foundation. Op deze manier kan je gericht werken en voorkom je dat je te veel product gebruikt.

Het is belangrijk om te onthouden dat de volgorde van concealer en foundation persoonlijk kan zijn en afhankelijk is van je eigen voorkeuren en behoeften. Experimenteer met beide volgordes en ontdek welke het beste werkt voor jouw huidtype en make-upstijl.

Concealer en foundation

Volgorde van make-up: wat is het juiste

De volgorde van make-up is essentieel voor een goede en langdurige make-up look. Het is belangrijk om de juiste stappen te volgen om ervoor te zorgen dat je make-up er mooi uitziet en goed blijft zitten gedurende de dag.

De eerste stap in de volgorde van make-up is het reinigen en hydrateren van je gezicht. Dit zorgt voor een schone basis en helpt je huid om de make-up beter te absorberen. Vervolgens is het belangrijk om een primer aan te brengen om je make-up langer te laten zitten en om een egale basis te creëren.

Daarna komt het aanbrengen van foundation en concealer om eventuele oneffenheden te camoufleren en je huid egaal te maken. Het is belangrijk om de foundation goed te blenden zodat er geen harde lijnen zichtbaar zijn. Vervolgens is het tijd voor het aanbrengen van poeder om de make-up te setten en te voorkomen dat het gaat glanzen gedurende de dag.

Daarna kun je je focussen op het aanbrengen van oogmake-up, zoals oogschaduw, eyeliner en mascara. Vergeet niet om je wenkbrauwen bij te werken voor een verzorgde uitstraling. Tot slot kun je lipstick of lipgloss aanbrengen om je look compleet te maken.

Het is belangrijk om op te merken dat de volgorde van make-up persoonlijk kan zijn en afhankelijk van je eigen voorkeuren en behoeften. Experimenteer met verschillende volgordes en producten om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw huid en make-up look.

Make-up volgorde

Waar breng je concealer aan

Waar breng je concealer aan

Concealer is een make-upproduct dat wordt gebruikt om oneffenheden, donkere kringen en andere imperfecties op de huid te verdoezelen. Het correct aanbrengen van concealer is essentieel voor een vlekkeloze make-uplook.

Om concealer correct aan te brengen, zijn er een paar belangrijke stappen om te volgen:

1. Kies de juiste kleur: Het is belangrijk om een concealer te kiezen die past bij je huidskleur of één tint lichter is.

2. Breng concealer aan op schone, gehydrateerde huid: Zorg ervoor dat je huid goed gereinigd en gehydrateerd is voordat je concealer aanbrengt. Dit zorgt voor een egale applicatie.

3. Gebruik een kwast of je vingers: Concealer kan worden aangebracht met een make-upkwast of met je vingers. Dep de concealer zachtjes op de gewenste gebieden en blend goed uit.

4. Focus op probleemgebieden: Breng concealer aan op gebieden waar je oneffenheden, donkere kringen of roodheid wilt verbergen, zoals onder de ogen, rond de neus en op puistjes.

5. Fixeer met poeder: Om ervoor te zorgen dat de concealer de hele dag blijft zitten, kun je deze fixeren met een transparant poeder.

Vergeet niet dat het belangrijk is om de juiste techniek te gebruiken bij het aanbrengen van concealer, zodat het er natuurlijk uitziet en goed blijft zitten gedurende de dag.

Concealer aanbrengen

In dit artikel hebben we besproken waarom het belangrijk is om concealer vóór foundation aan te brengen voor een vlekkeloze make-uplook. Door deze volgorde te volgen, kunt u onvolkomenheden effectief camoufleren en een egale teint bereiken. Onthoud dat het gebruik van de juiste producten en technieken essentieel is voor een perfect resultaat. Experimenteer met verschillende producten en ontdek wat het beste werkt voor uw huidtype en behoeften. Volg deze tips en geniet van een stralende huid elke dag!

Aaltje Groen

Ik ben Aaltje, een gepassioneerde expert op het gebied van schoonheid en make-up. Als auteur op het online portaal Schoonheidssalon - Uw make-up en beauty portaal, deel ik graag mijn kennis en ervaring met onze lezers. Mijn doel is om tips en advies te geven over de nieuwste trends in make-up, huidverzorging en beautyproducten. Met mijn passie voor schoonheid hoop ik anderen te inspireren en te helpen om hun natuurlijke schoonheid te omarmen. Samen streven we naar een stralende en zelfverzekerde uitstraling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go up