Haarstijlen voor langwerpig gezicht: Tips om je gezicht optisch korter te laten lijken

Haarstijlen voor langwerpig gezicht: Tips om je gezicht optisch korter te laten lijken

Als je een langwerpig gezicht hebt, kan het kiezen van de juiste kapsel een wereld van verschil maken. Met de juiste haarstijl kun je optisch de lengte van je gezicht verminderen en je gelaatstrekken in balans brengen. In deze video delen we handige tips en haarstijlen die speciaal zijn ontworpen voor mensen met een langwerpig gezicht. Bekijk de video hieronder voor inspiratie en ontdek hoe je met je kapsel je gezichtsvorm kunt verbeteren!

Índice
  1. Kapsel voor lang smal gezicht
  2. Kapseladvies voor langwerpig gezicht
  3. Zo maak je je gezicht korter

Kapsel voor lang smal gezicht

Als je een lang en smal gezicht hebt, is het belangrijk om een kapsel te kiezen dat je gezichtsvorm flatteert en in balans brengt. Er zijn verschillende kapsels die goed passen bij een lang smal gezicht en die je gezicht breder kunnen laten lijken.

Een kort kapsel met volume kan een goede keuze zijn voor mensen met een lang smal gezicht. Door volume toe te voegen aan je haar, creëer je de illusie van meer breedte. Dit kan bijvoorbeeld bereikt worden met gelaagde kapsels of een korte bob met textuur.

Een zijdelingse pony kan ook helpen om je gezicht breder te laten lijken. Door een pony schuin te dragen, wordt de nadruk gelegd op je jukbeenderen en wordt de lengte van je gezicht doorbroken.

Daarnaast kan een halflang kapsel met krullen ook flatterend zijn voor een lang smal gezicht. Krullen zorgen voor volume en textuur, waardoor je gezicht er voller uitziet. Het is belangrijk om de krullen goed te onderhouden om het gewenste effect te behouden.

Om een beter beeld te krijgen van welk kapsel het beste bij jou past, is het handig om advies te vragen aan een professionele kapper. Zij kunnen je helpen bij het kiezen van een kapsel dat bij jouw gezichtsvorm en haartype past.

Kapsel voor lang smal gezicht

Kapseladvies voor langwerpig gezicht

Een langwerpig gezicht vraagt om kapseladvies dat de lengte van het gezicht compenseert en de verhoudingen in balans brengt. Er zijn verschillende kapsels die geschikt zijn voor mensen met een langwerpig gezicht.

Een goede optie voor mensen met een langwerpig gezicht is het kiezen voor kapsels met volume aan de zijkanten. Dit helpt om de lengte van het gezicht te doorbreken en meer balans te creëren. Laagjes kunnen ook helpen om het gezicht zachter en breder te laten lijken.

Daarnaast is het belangrijk om te vermijden dat het haar te lang en te recht is, omdat dit het gezicht nog langer kan laten lijken. Kies liever voor een kapsel dat wat meer volume aan de bovenkant heeft, zoals een boblijn of een gelaagd kapsel.

Als je een langwerpig gezicht hebt en graag een pony wilt dragen, is het aan te raden om te kiezen voor een zijkant pony in plaats van een rechte pony. Dit helpt om het gezicht optisch breder te laten lijken.

Naast het kiezen van het juiste kapsel, is het ook belangrijk om rekening te houden met de haarstructuur en de persoonlijke stijl. Een ervaren kapper kan advies geven over welk kapsel het beste past bij een langwerpig gezicht en hoe dit het beste gestyled kan worden.

Kapseladvies voor langwerpig gezicht

Zo maak je je gezicht korter

Als je je gezicht korter wilt laten lijken, zijn er verschillende tips en trucs die je kunt toepassen om dit effect te bereiken. Een van de belangrijkste aspecten om je gezicht korter te laten lijken, is het kiezen van het juiste kapsel.

1. Kies voor een kapsel met volume bovenop. Door volume toe te voegen aan de bovenkant van je hoofd, creëer je de illusie van een korter gezicht. Dit kan bijvoorbeeld worden bereikt met laagjes of een pony.

2. Vermijd te lang haar. Lang haar kan je gezicht langer laten lijken, dus als je je gezicht korter wilt laten lijken, kun je beter kiezen voor een korter kapsel dat je gezicht meer in balans brengt.

3. Draag je haar in een zijscheiding. Een zijscheiding kan helpen om de lengte van je gezicht te doorbreken en het optisch korter te laten lijken. Experimenteer met verschillende scheidingen om te zien wat het beste bij jou past.

4. Accessoires kunnen helpen. Door accessoires zoals grote oorbellen of een opvallende haarband te dragen, kun je de aandacht naar boven trekken en zo je gezicht korter laten lijken.

Naast het kiezen van het juiste kapsel en het gebruik van accessoires, speelt ook make-up een rol bij het creëren van een korter ogend gezicht. Door bijvoorbeeld je jukbeenderen te accentueren of je voorhoofd te contouren, kun je de verhoudingen van je gezicht aanpassen en het korter laten lijken.

Gezicht korter laten lijken

Door deze tips en trucs toe te passen, kun je op een eenvoudige manier je gezicht korter laten lijken en zo de gewenste balans en proporties cre

Wil jij jouw langwerpige gezicht optisch korter laten lijken? Ontdek in ons artikel over haarstijlen voor een langwerpig gezicht handige tips en trucs om de perfecte look te creëren. Met de juiste kapselkeuze en stylingtechnieken kun je jouw gezicht vakkundig balanceren en in harmonie brengen. Laat je inspireren door onze suggesties en experimenteer met verschillende looks om te ontdekken welke stijl het beste bij jou past. Met de juiste haarstijl kun je jouw unieke schoonheid nog meer laten stralen!

Maria van Beek

Ik ben Maria, een ervaren redacteur van de website Schoonheidssalon - Uw make-up en beauty portaal. Mijn passie voor schoonheid en make-up stelt me in staat om informatieve en boeiende inhoud te creëren voor onze lezers. Met mijn kennis van de nieuwste trends en technieken op het gebied van schoonheid, ben ik er trots op om onze lezers te inspireren en te informeren. Ik ben vastbesloten om ervoor te zorgen dat onze website een bron van waardevolle informatie en tips blijft voor iedereen die geïnteresseerd is in beauty en make-up.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go up