Hoe maak je een back-up van Outlook?

Hoe maak je een back-up van Outlook?

Het maken van een back-up van je Outlook-gegevens is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je geen belangrijke e-mails, contacten en afspraken verliest. Gelukkig is het vrij eenvoudig om een back-up te maken van Outlook met de ingebouwde functies.

Volg deze stappen om een back-up te maken:

  1. Open Outlook en ga naar het tabblad "Bestand".
  2. Klik op "Openen en exporteren" en selecteer "Importeren/Exporteren".
  3. Kies "Naar een bestand exporteren" en klik op "Volgende".
  4. Selecteer "Bestand met persoonlijke mappen (.pst)" en klik op "Volgende".
  5. Selecteer de mappen die je wilt exporteren en kies een locatie om het .pst-bestand op te slaan.
  6. Klik op "Voltooien" om het exportproces te voltooien.

Je kunt de back-up later importeren in Outlook door de stappen voor importeren te volgen.

Bekijk de onderstaande video voor een visuele handleiding over het maken van een back-up van Outlook.

Outlook back-up maken

Outlook back-up maken is een belangrijk proces om ervoor te zorgen dat uw e-mails, contacten, agenda en andere gegevens veilig zijn. Het kan frustrerend zijn om belangrijke informatie te verliezen als gevolg van een computerstoring, een virusaanval of per ongeluk verwijderen. Door regelmatig een back-up van uw Outlook-gegevens te maken, kunt u ervoor zorgen dat u uw gegevens kunt herstellen in geval van een noodsituatie.

Er zijn verschillende manieren om een back-up van uw Outlook-gegevens te maken. Een van de meest populaire methoden is het gebruik van de ingebouwde back-upfunctie van Outlook. Met deze functie kunt u een kopie van uw Outlook-gegevens maken en opslaan op een externe harde schijf, USB-stick of een andere opslaglocatie.

Outlook back-up maken

Om een back-up van uw Outlook-gegevens te maken, opent u Outlook en klikt u op het tabblad "Bestand". Selecteer vervolgens "Opties" en ga naar het tabblad "Geavanceerd". Onder het gedeelte "Exporteren" vindt u de optie "Exporteren". Klik hierop om het exporteerproces te starten.

In het exporteerproces kunt u kiezen welke gegevens u wilt exporteren. U kunt bijvoorbeeld uw e-mails, contacten, agenda, taken en notities selecteren. U kunt ook aangeven welke periode van gegevens u wilt exporteren, zoals alle gegevens, alleen de gegevens van de afgelopen maand of een aangepaste periode.

Na het selecteren van de gewenste gegevens en periode, klikt u op "Volgende" en selecteert u de opslaglocatie voor uw back-upbestand. Het wordt aanbevolen om een externe harde schijf of USB-stick te gebruiken voor het opslaan van uw back-upbestand, zodat het gescheiden is van uw computer en beschermd is tegen computerstoringen.

Voer een bestandsnaam in voor uw back-upbestand en klik op "Voltooien" om het exporteerproces te voltooien. Outlook zal nu een back-up van uw geselecteerde gegevens maken en opslaan op de opgegeven opslaglocatie.

Het is belangrijk om regelmatig een back-up van uw Outlook-gegevens te maken om ervoor te zorgen dat u altijd een recente kopie van uw gegevens hebt. Het wordt aanbevolen om dit minstens één keer per maand te doen, maar u kunt er ook voor kiezen om het vaker te doen, afhankelijk van hoe vaak u uw Outlook-gegevens bijwerkt.

Naast het gebruik van de ingebouwde back-upfunctie van Outlook, zijn er ook andere methoden beschikbaar om een back-up van uw Outlook-gegevens te maken. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van externe back-upsoftware die specifiek is ontworpen voor het maken van back-ups van Outlook-gegevens. Deze software biedt vaak extra functies en flexibiliteit, zoals het plannen van automatische back-ups en het maken van incrementele back-ups.

Het is ook belangrijk om te weten hoe u uw back-upbestand kunt herstellen in geval van een noodsituatie. Als u uw Outlook-gegevens wilt herstellen vanuit een back-up, opent u Outlook en klikt u op het tabblad "Bestand". Selecteer vervolgens "Opties" en ga naar het tabblad "Geavanceerd". Onder het gedeelte "Exporteren" vindt u de optie "Importeren". Klik hierop om het importeerproces te starten.

In het importeerproces kunt u het back-upbestand selecteren dat u wilt herstellen. Klik op "Volgende" en selecteer de gegevens die u wilt importeren. Klik vervolgens op "Voltooien" om het importeerproces te voltooien. Outlook zal nu uw geselecteerde gegevens herstellen vanuit het back-upbestand.

Concluderend is het maken van een back-up van uw Outlook-gegevens een essentieel proces om ervoor te zorgen dat u uw belangrijke informatie kunt herstellen in geval van een noodsituatie. Door regelmatig een back-up te maken en deze op te slaan op een externe locatie, kunt u uw gegevens veiligstellen en gemoedsrust hebben.

Hoe maak je een back-up van Outlook?

Het maken van een back-up van Outlook is essentieel om ervoor te zorgen dat je geen belangrijke e-mails, contacten en andere gegevens verliest. Gelukkig is het proces vrij eenvoudig.

Om te beginnen, ga naar het menu Bestand in Outlook en selecteer Openen en exporteren. Kies vervolgens voor Importeren/Exporteren. In het pop-upvenster selecteer je Een bestand maken met de gegevens die je wilt exporteren. Klik op Volgende en selecteer Outlook-gegevensbestand (.pst). Kies de mappen die je wilt back-uppen en selecteer de gewenste locatie om het .pst-bestand op te slaan. Klik op Voltooien en je back-up is gemaakt!

Door regelmatig back-ups van Outlook te maken, kun je gerust zijn dat je gegevens veilig zijn, zelfs als er iets met je computer gebeurt.

Aaltje Groen

Ik ben Aaltje, een gepassioneerde expert op het gebied van schoonheid en make-up. Als auteur op het online portaal Schoonheidssalon - Uw make-up en beauty portaal, deel ik graag mijn kennis en ervaring met onze lezers. Mijn doel is om tips en advies te geven over de nieuwste trends in make-up, huidverzorging en beautyproducten. Met mijn passie voor schoonheid hoop ik anderen te inspireren en te helpen om hun natuurlijke schoonheid te omarmen. Samen streven we naar een stralende en zelfverzekerde uitstraling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go up