Hoe maak je een back-up van Outlook?

Als je belangrijke e-mails, contacten en andere gegevens hebt in Outlook, is het altijd verstandig om een back-up te maken om ervoor te zorgen dat je ze niet kwijtraakt. Hieronder vind je een eenvoudige handleiding voor het maken van een back-up van Outlook.

Stap 1: Open Outlook en ga naar het tabblad "Bestand" bovenaan.

Stap 2: Kies "Openen en exporteren" en selecteer "Importeren en exporteren".

Stap 3: In het pop-upvenster kies je "Bestand exporteren" en vervolgens "Naar bestand exporteren".

Stap 4: Selecteer "Outlook-gegevensbestand (.pst)" en klik op "Volgende".

Stap 5: Selecteer de mappen die je wilt exporteren (bijvoorbeeld "Postvak IN", "Verzonden items", etc.) en klik op "Volgende".

Stap 6: Kies de locatie waar je de back-up wilt opslaan en voer een naam in voor het bestand. Klik op "Voltooien" om het exporteren te voltooien.

Gefeliciteerd! Je hebt nu succesvol een back-up gemaakt van je Outlook-gegevens. Vergeet niet regelmatig een back-up te maken om ervoor te zorgen dat je gegevens veilig zijn!

Outlook back-up maken

Outlook back-up maken is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat uw e-mails, contacten en andere gegevens veilig en beschermd zijn. Het maken van een back-up van uw Outlook-gegevens kan u helpen bij het herstellen van verloren of per ongeluk verwijderde informatie, evenals bij het migreren van uw gegevens naar een nieuwe computer of het herstellen na een systeemstoring.

Er zijn verschillende manieren om een back-up van uw Outlook-gegevens te maken, afhankelijk van uw behoeften en het type Outlook dat u gebruikt. Hier zijn enkele methoden die u kunt volgen:

1. Gebruik de ingebouwde exportfunctie van Outlook

Outlook biedt een handige exportfunctie waarmee u uw e-mails, contacten, agenda's en andere gegevens kunt exporteren naar een PST-bestand. Een PST-bestand is een persoonlijke mapbestand dat alle Outlook-gegevens bevat. Om een back-up te maken met behulp van deze methode, volgt u deze stappen:

Outlook exporteren

1. Open Outlook en klik op "Bestand" in de menubalk.

2. Klik op "Openen en exporteren" en selecteer "Importeren/exporteren".

3. Kies de optie "Naar een bestand exporteren" en klik op "Volgende".

4. Selecteer "Outlook-gegevensbestand (.pst)" en klik op "Volgende".

5. Selecteer de mappen die u wilt exporteren en kies de gewenste opties voor het exporteren van gegevens.

6. Kies een locatie en een bestandsnaam voor uw back-upbestand en klik op "Voltooien".

2. Maak een back-up van uw Outlook-gegevensbestand handmatig

Als u meer controle wilt hebben over uw back-upproces, kunt u ervoor kiezen om uw Outlook-gegevensbestand handmatig te kopiëren naar een andere locatie, zoals een externe harde schijf of cloudopslag. Hier zijn de stappen om dit te doen:

1. Sluit Outlook af en zoek het PST-bestand op uw computer. De standaardlocatie voor het PST-bestand is meestal C:\Gebruikers\Gebruikersnaam\AppData\Local\Microsoft\Outlook.

2. Kopieer het PST-bestand naar de gewenste back-uplocatie, bijvoorbeeld een externe harde schijf of cloudopslag.

3. Zorg ervoor dat u regelmatig een nieuwe back-up maakt om uw gegevens up-to-date te houden.

3. Gebruik een back-upsoftware van derden

Als u op zoek bent naar meer geavanceerde back-upmogelijkheden, kunt u overwegen om een back-upsoftware van derden te gebruiken die specifiek is ontworpen voor Outlook-gegevens. Deze software kan automatisch uw Outlook-gegevens back-uppen op een gepland tijdstip en biedt vaak extra functies zoals compressie en versleuteling van uw back-upbestanden.

Back-upsoftware van derden

Voordat u een back-upsoftware van derden kiest, is het belangrijk om onderzoek te doen en ervoor te zorgen dat de software betrouwbaar en compatibel is met uw versie van Outlook.

Het maken van een back-up van uw Outlook-gegevens is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat uw informatie veilig en toegankelijk blijft. Of u nu gebruik maakt van de ingebouwde exportfunctie van Outlook, uw gegevens handmatig kopieert of een back-upsoftware van derden gebruikt, het is belangrijk om regelmatig een back-up te maken en uw back-upbestanden op een veilige locatie op te slaan.

Door het volgen van deze eenvoudige stappen kunt u gemoedsrust hebben in de wetenschap dat uw Outlook-gegevens veilig zijn en dat u in staat bent om ze te herstellen mocht er iets misgaan. Verlies geen belangrijke e-mails, contacten of afspraken meer - maak vandaag nog een back-up van uw Outlook-gegevens!

Hoe maak je een back-up van Outlook?

Outlook is een essentieel hulpmiddel voor veel gebruikers, daarom is het belangrijk om regelmatig een back-up te maken om verlies van gegevens te voorkomen. Gelukkig is het proces eenvoudig en kan het in een paar stappen worden voltooid.

Om een back-up van Outlook te maken, ga je naar het tabblad Bestand en selecteer je Opties. Kies vervolgens Geavanceerd en klik op Exporteren. Selecteer Bestand exporteren en volg de instructies om een back-upbestand te maken.

Door regelmatig een back-up van Outlook te maken, kun je je gegevens veiligstellen en gemoedsrust hebben.

Aaltje Groen

Ik ben Aaltje, een gepassioneerde expert op het gebied van schoonheid en make-up. Als auteur op het online portaal Schoonheidssalon - Uw make-up en beauty portaal, deel ik graag mijn kennis en ervaring met onze lezers. Mijn doel is om tips en advies te geven over de nieuwste trends in make-up, huidverzorging en beautyproducten. Met mijn passie voor schoonheid hoop ik anderen te inspireren en te helpen om hun natuurlijke schoonheid te omarmen. Samen streven we naar een stralende en zelfverzekerde uitstraling!

 1. Zayn schreef:

  Hoe maak je een back-up van Outlook? Goede vraag, maar welke methode werkt het beste?

 2. Talia schreef:

  Waarom niet gewoon automatisch back-ups maken in Outlook? Dat zou alles zoveel makkelijker maken!

 3. Ares Ruiz schreef:

  Heej, waarom zou je een Outlook back-up maken? Is dat echt nodig? 🤔

 4. Armani Montes schreef:

  Waarom zou je Outlook back-up maken? Zou het niet beter zijn om gewoon te vertrouwen op de cloud?

 5. Mira schreef:

  Waarom zou je zelfs een back-up maken van Outlook? Is dat echt nodig? 🤔

 6. Phoebe Marshall schreef:

  Wie gebruikt nog Outlook? Gmail is veel beter! 💌📧 #teamGmail #Outlookwho

 7. Lila Becker schreef:

  Waarom back-up maken van Outlook is belangrijk? Ik denk dat het veiliger is

 8. Lina Burgess schreef:

  Waarom back-up maken van Outlook is belangrijk? Ik denk dat het veiliger is. Echt waar? Denk nog eens na. Zonder back-up loop je het risico al je belangrijke e-mails en contacten kwijt te raken. Het is gewoon verstandig om regelmatig een back-up te maken. Veiligheid boven alles

 9. Lilith Mcfarland schreef:

  Hey, waarom zou je een back-up maken van Outlook? Is dat echt nodig? 🤔

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go up