Maak een back-up van je WordPress-website

Als eigenaar van een WordPress-website is het van groot belang om regelmatig een back-up te maken. Dit zorgt ervoor dat je altijd een kopie hebt van je website, mocht er iets misgaan. Een back-up kan je helpen bij het herstellen van verloren gegevens, bijvoorbeeld na een hackaanval of een technisch probleem.

Maak je geen zorgen, het maken van een back-up is eenvoudig en snel! Volg gewoon de stappen in deze video:

Door regelmatig een back-up te maken, geef je jezelf gemoedsrust en bescherm je je WordPress-website tegen onvoorziene omstandigheden. Vergeet niet om je back-ups op een veilige locatie op te slaan, zoals in de cloud of op een externe harde schijf. Zo ben je altijd voorbereid!

Maak een WordPress back-up

Een WordPress-back-up maken is een essentieel onderdeel van het beheren van een website. Het kan u helpen om uw gegevens te beschermen tegen verlies, schade of andere onvoorziene omstandigheden. In dit artikel zullen we bespreken hoe u een WordPress-back-up kunt maken en waarom het zo belangrijk is.

Er zijn verschillende manieren om een WordPress-back-up te maken, maar een van de meest gebruikelijke methoden is het gebruik van een plug-in. Er zijn veel plug-ins beschikbaar die u kunnen helpen bij het automatiseren van het back-upproces. Een populaire optie is de plug-in UpdraftPlus, die wordt geleverd met een eenvoudig te gebruiken interface en veel handige functies.

Om een back-up te maken met UpdraftPlus, moet u eerst de plug-in installeren en activeren. Ga naar uw WordPress-dashboard en navigeer naar "Plugins" > "Nieuwe toevoegen". Zoek naar "UpdraftPlus" en klik op "Nu installeren". Nadat de installatie is voltooid, moet u op "Activeren" klikken om de plug-in in te schakelen.

Na het activeren van UpdraftPlus, gaat u naar "Instellingen" > "UpdraftPlus Backups" in uw dashboard. Hier vindt u verschillende opties en instellingen voor het maken van back-ups. Het eerste dat u moet doen, is klikken op de knop "Nu een back-up maken" om een handmatige back-up te maken.

UpdraftPlus zal u vragen welke onderdelen van uw website u wilt opnemen in de back-up. U kunt ervoor kiezen om alleen de database, alleen de bestanden of beide op te nemen. Het is meestal een goed idee om zowel de database als de bestanden op te nemen, omdat dit ervoor zorgt dat u alle essentiële gegevens hebt om uw website te herstellen in geval van een probleem.

Na het selecteren van de onderdelen die u wilt opnemen, klikt u op de knop "Back-up nu" om het back-upproces te starten. UpdraftPlus zal beginnen met het maken van een back-up van uw website en u een voortgangsindicator tonen. Het kan enige tijd duren, afhankelijk van de grootte van uw website en de snelheid van uw server.

Zodra de back-up is voltooid, kunt u ervoor kiezen om de back-upbestanden lokaal op te slaan op uw server of deze te uploaden naar een externe opslagdienst zoals Dropbox, Google Drive of Amazon S3. Het is een goed idee om uw back-upbestanden op een externe locatie op te slaan om ervoor te zorgen dat u ze kunt herstellen, zelfs als uw server wordt beschadigd of gehackt.

UpdraftPlus biedt ook de mogelijkheid om geautomatiseerde back-ups in te plannen. U kunt bijvoorbeeld instellen dat er elke week een back-up wordt gemaakt van uw website. Dit zorgt ervoor dat u regelmatig een bijgewerkte back-up hebt zonder dat u er zelf aan hoeft te denken.

Het maken van een WordPress-back-up is van vitaal belang omdat het u kan helpen om uw website te herstellen in geval van een probleem. Het kan ook van pas komen als u besluit om van hostingprovider te veranderen of als u per ongeluk belangrijke gegevens verwijdert.

Door regelmatig back-ups te maken, kunt u ervoor zorgen dat u altijd een actuele versie van uw website bij de hand hebt. Dit kan u gemoedsrust geven en u helpen om snel te herstellen in geval van een noodsituatie.

WordPress-back-up

In conclusie, het maken van een WordPress-back-up is een eenvoudig proces dat grote voordelen kan opleveren. Met behulp van een plug-in zoals UpdraftPlus kunt u eenvoudig regelmatige back-ups maken van uw website en deze opslaan op een veilige locatie. Het is een essentiële stap om ervoor te zorgen dat uw gegevens te allen tijde beschermd zijn.

Het maken van een back-up van je WordPress-website is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat je je waardevolle gegevens niet verliest. Door regelmatig een back-up te maken, kun je je website herstellen naar een vorige staat in geval van problemen. Het is een eenvoudig proces dat kan worden gedaan met behulp van verschillende plug-ins en tools die beschikbaar zijn. Zorg ervoor dat je de back-up opslaat op een externe locatie, zoals een cloudservice of een externe harde schijf, om ervoor te zorgen dat je gegevens veilig zijn. Neem de tijd om een back-up van je WordPress-website te maken en gemoedsrust te hebben!

Aaltje Groen

Ik ben Aaltje, een gepassioneerde expert op het gebied van schoonheid en make-up. Als auteur op het online portaal Schoonheidssalon - Uw make-up en beauty portaal, deel ik graag mijn kennis en ervaring met onze lezers. Mijn doel is om tips en advies te geven over de nieuwste trends in make-up, huidverzorging en beautyproducten. Met mijn passie voor schoonheid hoop ik anderen te inspireren en te helpen om hun natuurlijke schoonheid te omarmen. Samen streven we naar een stralende en zelfverzekerde uitstraling!

 1. Wren Beck schreef:

  Jullie denken dat back-up maken van je WordPress-site belangrijk is, maar is het echt nodig?

 2. Vera Boyer schreef:

  Waarom niet gewoon automatische back-ups gebruiken? Makkelijker en veiliger! 🤔👍

 3. Birdie schreef:

  Maak een WordPress back-up is zo belangrijk! Zorg ervoor dat je gegevens veilig zijn

 4. Beckett schreef:

  Waarom back-up maken van WordPress? Is dat echt nodig? Ik twijfel

 5. Julio Faulkner schreef:

  Ja, het maken van een back-up van je WordPress-website is absoluut noodzakelijk. Verlies van gegevens kan rampzalig zijn. Wees verstandig en neem de tijd om regelmatig back-ups te maken. Twijfel niet, bescherm je werk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go up