Make-up toegestaan in handbagage: de regels en richtlijnen

Make-up is een essentieel onderdeel van de dagelijkse schoonheidsroutine voor velen. Maar wat zijn de regels en richtlijnen met betrekking tot het meenemen van make-up in je handbagage tijdens het reizen? In dit artikel zullen we alle belangrijke informatie bespreken.

Regels en richtlijnen:

Volgens de Europese Unie zijn vloeistoffen, gels en spuitbussen toegestaan in handbagage, maar ze moeten voldoen aan de beperkingen van 100 ml per stuk. Make-up zoals lippenstift, mascara en oogpotlood vallen niet onder de vloeistoffen en mogen in onbeperkte hoeveelheden worden meegenomen.

Daarnaast moeten alle vloeibare make-upproducten, zoals foundation en vloeibare blush, in een doorzichtige, hersluitbare plastic zak van maximaal 1 liter worden geplaatst. Elke individuele verpakking mag niet meer dan 100 ml bevatten.

Hier is een video met meer informatie over het meenemen van make-up in je handbagage:

Make-up toegestaan in handbagage

Make-up is een essentieel onderdeel geworden van het dagelijks leven van veel mensen. Of het nu gaat om een snelle touch-up onderweg of een volledige make-over, make-up maakt het mogelijk om ons zelfvertrouwen te vergroten en ons beste zelf te laten zien. Maar wat als je op reis gaat en je je favoriete make-upproducten wilt meenemen in je handbagage? Is make-up toegestaan in handbagage?

Goed nieuws voor alle make-upliefhebbers: make-up is over het algemeen toegestaan in handbagage! Dit betekent dat je je favoriete mascara, lippenstift, oogschaduw en andere make-upproducten kunt meenemen zonder je zorgen te maken. Het is belangrijk om echter rekening te houden met de regels en voorschriften die gelden voor handbagage op luchthavens.

Volgens de regels van de meeste luchtvaartmaatschappijen mogen vloeibare, gel- en crèmeachtige producten die je meeneemt in je handbagage niet meer dan 100 ml per stuk bevatten. Deze producten moeten ook in een doorzichtige, hersluitbare plastic zak worden geplaatst, met een maximale inhoud van 1 liter. Dit geldt ook voor make-upproducten zoals foundation, concealer, vloeibare eyeliner en vloeibare lippenstift.

Als je make-upproducten hebt die meer dan 100 ml bevatten, moet je deze in je ingecheckte bagage plaatsen. Zorg er ook voor dat je make-upproducten stevig zijn verpakt om eventuele schade tijdens het transport te voorkomen. Dit kan betekenen dat je ze in een aparte make-uptas of in speciale beschermende verpakkingen moet plaatsen.

Daarnaast kunnen er specifieke regels gelden voor bepaalde make-upproducten. Bijvoorbeeld, sommige luchtvaartmaatschappijen staan geen spuitbussen toe in de handbagage, dus als je een make-upsettingsspray gebruikt, moet je deze mogelijk in je ingecheckte bagage plaatsen. Het is altijd raadzaam om de specifieke regels van de luchtvaartmaatschappij waarmee je reist te controleren voordat je op reis gaat.

Als je twijfelt over een bepaald make-upproduct, kun je altijd contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij of de luchthavenautoriteiten voor verduidelijking. Het is beter om vooraf te controleren dan om verrassingen te krijgen op de luchthaven.

Om ervoor te zorgen dat je make-up veilig en zonder problemen wordt geaccepteerd in je handbagage, zijn er enkele handige tips om te volgen:

 1. Zorg ervoor dat je make-upproducten goed zijn verpakt en beschermd zijn tegen schade tijdens het transport. Dit kan betekenen dat je ze in een aparte make-uptas of in beschermende verpakkingen plaatst.
 2. Houd je make-upproducten binnen de toegestane limieten van de luchtvaartmaatschappij. Zorg ervoor dat vloeibare, gel- en crèmeachtige producten niet meer dan 100 ml per stuk bevatten en plaats ze in een doorzichtige, hersluitbare plastic zak.
 3. Controleer de regels en voorschriften van de luchtvaartmaatschappij waarmee je reist voordat je op reis gaat. Dit kan voorkomen dat je onverwachte problemen tegenkomt op de luchthaven.
 4. Als je twijfelt over een bepaald make-upproduct, neem dan contact op met de luchtvaartmaatschappij of de luchthavenautoriteiten voor verduidelijking.

Make-up is een persoonlijke en belangrijke keuze voor veel mensen. Het is geruststellend om te weten dat je je favoriete make-upproducten kunt meenemen in je handbagage tijdens het reizen. Door de regels en voorschriften te volgen en goed voorbereid te zijn, kun je je make-up veilig en zonder problemen meenemen op je volgende reis.

Make-up in handbagage

Conclusie:

Make-up is over het algemeen toegestaan in handbagage, maar er gelden specifieke regels en voorschriften. Zorg ervoor dat je make-upproducten binnen de toegestane limieten van de luchtvaartmaatschappij vallen en goed verpakt zijn. Raadpleeg altijd de regels van de luchtvaartmaatschappij waarmee je reist voor specifieke informatie. Met de juiste voorbereiding kun je je favoriete make-up veilig en zonder problemen meenemen op reis.

Make-up toegestaan in handbagage: de regels en richtlijnen

Als reiziger is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels en richtlijnen voor het meenemen van make-up in je handbagage. Gelukkig staat de luchtvaartmaatschappij toe om make-upproducten mee te nemen, maar er zijn wel enkele beperkingen. Vloeibare make-upproducten zoals foundation, mascara en lipgloss moeten worden verpakt in doorzichtige plastic zakjes van maximaal 100 ml. Daarnaast moeten alle make-upartikelen in je handbagage voldoen aan de algemene veiligheidsvoorschriften, zoals het niet meenemen van scherpe voorwerpen.

Houd deze regels in gedachten om ervoor te zorgen dat je zonder problemen je favoriete make-upproducten kunt meenemen op je volgende reis.

Aaltje Groen

Ik ben Aaltje, een gepassioneerde expert op het gebied van schoonheid en make-up. Als auteur op het online portaal Schoonheidssalon - Uw make-up en beauty portaal, deel ik graag mijn kennis en ervaring met onze lezers. Mijn doel is om tips en advies te geven over de nieuwste trends in make-up, huidverzorging en beautyproducten. Met mijn passie voor schoonheid hoop ik anderen te inspireren en te helpen om hun natuurlijke schoonheid te omarmen. Samen streven we naar een stralende en zelfverzekerde uitstraling!

 1. Alonzo schreef:

  Waarom geen nagellak in handbagage? Wij willen glitter overal! Laat ons shinen! ✨

 2. Valentina Ross schreef:

  Waarom altijd zon drama over nagellak in handbagage? Denk aan anderen in de rij! Er zijn regels voor een reden, toch? Sparkle maar lekker thuis, niet op 10.000 meter hoogte. Prioriteiten, mensen! 🙄

 3. Case Shaw schreef:

  Ik vind echt dat make-up in handbagage moet altijd toegestaan zijn, punt uit! 🙌

 4. Drew Galvan schreef:

  Wat vinden jullie van de regels over make-up in handbagage? Moeten ze strenger zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go up