Make-up toegestaan in handbagage: Praktische tips en regels

Make-up toegestaan in handbagage: Praktische tips en regels

Als je op reis gaat en je make-up wilt meenemen in je handbagage, zijn er een paar belangrijke regels en tips waar je rekening mee moet houden. Allereerst is het belangrijk om te weten welke make-up producten zijn toegestaan in je handbagage. Over het algemeen zijn vloeibare en gel-achtige make-up producten toegestaan, zolang ze in verpakkingen zitten van maximaal 100 ml per stuk. Daarnaast moet je alle verpakkingen in een doorzichtige plastic zak stoppen, zodat ze gemakkelijk gecontroleerd kunnen worden bij de veiligheidscontrole op de luchthaven.

Om je een beter idee te geven van de regels en tips voor make-up in handbagage, bekijk de onderstaande video:

Make-up toegestaan in handbagage

Als je op reis gaat en je neemt je make-up mee, is het belangrijk om te weten wat de regels zijn met betrekking tot het meenemen van make-up in je handbagage. Gelukkig is het in de meeste gevallen toegestaan om make-up mee te nemen in je handbagage, maar er zijn wel bepaalde beperkingen waar je rekening mee moet houden.

De algemene regel is dat alle vloeibare, gel- en crèmeachtige producten die je meeneemt in je handbagage, in verpakkingen van maximaal 100 ml moeten zitten. Deze verpakkingen moeten vervolgens in een doorzichtige, hersluitbare plastic zak van maximaal 1 liter passen. Deze regel geldt ook voor make-upproducten zoals foundation, concealer, mascara, lipgloss en nagellak.

Als je make-up in een potje of tube zit dat groter is dan 100 ml, moet je deze in je ingecheckte bagage doen, omdat je deze niet in je handbagage mag meenemen. Dit geldt bijvoorbeeld voor grote flessen foundation of bodylotion.

Naast de beperkingen qua grootte en verpakking, zijn er ook bepaalde items die niet zijn toegestaan in je handbagage. Scherpe voorwerpen zoals nagelschaartjes, pincetten en nagelvijlen zijn niet toegestaan. Ook scherpe make-upproducten zoals eyelinerpennen met een scherpe punt vallen onder deze regel.

Wat betreft vloeibare make-upproducten zoals foundation en concealer, moeten deze in de plastic zak worden geplaatst en apart worden getoond bij de veiligheidscontrole op de luchthaven. Dit geldt ook voor andere vloeistoffen zoals parfum, deodorant en haarlak.

Om ervoor te zorgen dat je make-up veilig en onbeschadigd aankomt op je bestemming, is het ook aan te raden om je make-up goed te verpakken. Zorg ervoor dat de flessen goed zijn afgesloten en dat er geen kans is op lekken. Het kan ook handig zijn om ze in een apart toilettasje te bewaren, zodat ze gemakkelijk toegankelijk zijn tijdens de veiligheidscontrole op de luchthaven.

Als je twijfelt over bepaalde make-upproducten of je ze wel of niet in je handbagage mag meenemen, kun je het beste contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Zij kunnen je specifieke informatie geven over de regels en beperkingen met betrekking tot make-up in de handbagage.

Al met al is het toegestaan om make-up mee te nemen in je handbagage, zolang je je houdt aan de regels en beperkingen die gelden voor vloeibare, gel- en crèmeachtige producten. Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van deze regels, zodat je geen problemen ondervindt tijdens de veiligheidscontrole op de luchthaven.

Met de juiste voorbereiding en kennis van de regels kun je zorgeloos je favoriete make-upproducten meenemen op reis en er op je best uitzien, waar je ook naartoe gaat!

Make-up toegestaan in handbagage

Make-up toegestaan in handbagage: Praktische tips en regels

Wanneer je op reis gaat en je make-up mee wilt nemen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels en richtlijnen voor handbagage. Gelukkig is make-up over het algemeen toegestaan in handbagage, maar er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Ten eerste moeten vloeibare make-upproducten, zoals foundation en mascara, in verpakkingen zitten die niet groter zijn dan 100 ml. Deze verpakkingen moeten vervolgens in een doorzichtige plastic zak worden geplaatst. Daarnaast moeten scherpe voorwerpen, zoals nagelvijlen en pincetten, in je ingecheckte bagage worden geplaatst om veiligheidsredenen.

Door je aan deze praktische tips en regels te houden, kun je zonder problemen je favoriete make-up meenemen op reis!

Aaltje Groen

Ik ben Aaltje, een gepassioneerde expert op het gebied van schoonheid en make-up. Als auteur op het online portaal Schoonheidssalon - Uw make-up en beauty portaal, deel ik graag mijn kennis en ervaring met onze lezers. Mijn doel is om tips en advies te geven over de nieuwste trends in make-up, huidverzorging en beautyproducten. Met mijn passie voor schoonheid hoop ik anderen te inspireren en te helpen om hun natuurlijke schoonheid te omarmen. Samen streven we naar een stralende en zelfverzekerde uitstraling!

 1. Stefan Velasquez schreef:

  Waarom is make-up toegestaan in handbagage, maar tandpasta niet? Regels zijn vreemd soms

 2. Elaina Garrison schreef:

  Omdat make-up niet kan ontploffen, tandpasta wel. Simpel, toch? Regels zijn er voor een reden, deal ermee. Liever veiligheid dan gedoe in de lucht. Volgende keer denk na voor je je mond opendoet

 3. Justice James schreef:

  Waarom zoveel regels? Make-up is toch gewoon make-up, toch? 🤷‍♀️🤔

 4. Nalani Gordon schreef:

  Ik vind het raar dat sommige mensen zo veel make-up in hun handbaggage stoppen!

 5. Khalid schreef:

  Tja, iedereen heeft zijn eigen redenen om make-up mee te nemen. Misschien voelen ze zich er beter door, of willen ze er gewoon goed uitzien. Het is hun keuze, niet de jouwe. Respecteer dat. 🤷‍♀️

 6. Alison schreef:

  Hoi allemaal, wat vinden jullie van dat make-up in handbagage gedoe? Echt handig of overdreven?

 7. Louis schreef:

  Is make-up nou toegestaan in handbagage of niet? Waar is de duidelijkheid? Discussieer!

 8. Alexa Short schreef:

  Wrm zou iemand make-up in handbage willen meeneme? Zinloos gedoe toch? 🤔

 9. Brynn schreef:

  Wrm nie make-up in handbage? Altijd handig voor touch-ups onderweg. Ieder zn eigen keuze, toch? Misschien vindt iemand anders het wel handig of leuk. Niet oordelen over wat anderen doen, jij doet jouw ding en zij de hunne. 🤷‍♀️

 10. Jaylah schreef:

  Waarom make-up in handbagage? Belangrijker is snacks! Altijd honger op vluchten. 🍫🍪 #prioriteiten

 11. Kassidy schreef:

  Wtf, waarom mag make-up wel, maar shampoo niet? Belachelijke regels. #onzin 🤔

 12. Elliott ColóN schreef:

  Waarom mag make-up wel, maar tandpasta niet in handbagage? Dat is toch raar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go up