Make-up trends in de jaren 80

Make-up trends in de jaren 80

De jaren 80 waren een tijdperk van opvallende en gedurfde make-up trends. Vrouwen experimenteerden met felle kleuren, glitters en dramatische looks. Het was een decennium waarin expressie en individualiteit centraal stonden.

Een populaire trend in de jaren 80 was de "power brow", waarbij de wenkbrauwen dik en vol werden geaccentueerd. Ook waren opvallende oogschaduwkleuren zoals neon en metallic erg geliefd. Lippen werden vaak benadrukt met felle kleuren zoals felroze of rood.

Om je een beter beeld te geven van de make-up trends in de jaren 80, bekijk onderstaande video:

Make-up in de jaren 80

Make-up in de jaren 80 was een uitbundige en opvallende stijl die de kenmerkende mode en popcultuur van het decennium weerspiegelde. Het was een tijd van felle kleuren, grote kapsels en experimentele looks. In dit artikel zullen we enkele van de belangrijkste trends en technieken van make-up in de jaren 80 verkennen.

Een van de meest iconische aspecten van make-up in de jaren 80 was het gebruik van felle, opvallende kleuren. Oogschaduw in heldere tinten zoals neonroze, felblauw en geel was een populaire keuze. Vrouwen experimenteerden ook met kleurrijke eyeliners, waarbij ze vaak dikke lijnen trokken die verder gingen dan de natuurlijke vorm van het oog. Dit zorgde voor een dramatisch effect en een echt statement.

Make-up in de jaren 80

Een andere belangrijke trend in de jaren 80 was het accentueren van de jukbeenderen. Door het gebruik van een donkere blush of bronzer onder de jukbeenderen kon men een sterkere contour creëren en een meer gedefinieerd gezicht krijgen. Dit werd vaak gecombineerd met een heldere, glanzende highlighter op de bovenkant van de jukbeenderen om het geheel af te maken.

De lippen waren ook een belangrijk focuspunt in de jaren 80. Felle, opvallende lipkleuren zoals felroze, oranje en rood waren populair. Vrouwen gebruikten vaak lippenstift in combinatie met een donkere lipliner om de lippen voller te laten lijken. Het creëren van een perfecte Cupido-boog was ook een belangrijk onderdeel van de jaren 80 make-upstijl.

Naast de kleurrijke make-up waren er ook enkele andere opvallende trends in de jaren 80. Het gebruik van glitters en metallics was bijvoorbeeld erg populair. Vrouwen voegden glitters toe aan hun oogleden, wangen en zelfs lippen om een ​​extra sprankeling toe te voegen aan hun look. Metallic oogschaduw in zilver, goud en brons werd ook veel gebruikt om een ​​futuristisch en glamoureus effect te creëren.

De wenkbrauwen waren in de jaren 80 vaak dik en vol. Vrouwen gebruikten potlood of poeder om hun wenkbrauwen op te vullen en ze een sterke vorm te geven. De wenkbrauwen waren meestal vrij donker en hadden een boog die iets hoger was dan de natuurlijke vorm van het oog.

Het dragen van veel make-up was niet ongebruikelijk in de jaren 80. Vrouwen gebruikten vaak meerdere lagen foundation, poeder en concealer om een ​​vlekkeloze teint te bereiken. Het creëren van een matte afwerking was een belangrijk doel, en vrouwen gebruikten veel poeder om overtollige glans te verwijderen.

Tot slot is het belangrijk om op te merken dat make-up in de jaren 80 sterk werd beïnvloed door de popcultuur van die tijd. Iconische artiesten zoals Madonna en Cyndi Lauper hadden een grote invloed op de make-upstijl van vrouwen in de jaren 80. Hun gedurfde en excentrieke looks werden vaak nagebootst en dienden als inspiratiebron voor velen.

Make-up in de jaren 80 was een tijd van expressie en individualiteit. Vrouwen experimenteerden met kleuren, texturen en technieken om een ​​unieke look te creëren die paste bij de uitbundige en levendige sfeer van het decennium.

Make-up in de jaren 80

Make-up trends in de jaren 80

In de jaren 80 waren er tal van opvallende make-up trends die de mode-industrie domineerden. Een van de meest iconische trends was de felle neonkleurige oogschaduw, die de ogen lieten opvallen en een gedurfde uitstraling gaven. Daarnaast waren ook de dikke, donkere wenkbrauwen erg populair, die zorgden voor een krachtige en expressieve look. Een andere trend was de levendige roze blush die op de appels van de wangen werd aangebracht, waardoor een jeugdige en frisse uitstraling werd gecreëerd. De jaren 80 zijn een onuitwisbare periode in de geschiedenis van make-up, waarbij creativiteit en durf centraal stonden.

Aaltje Groen

Ik ben Aaltje, een gepassioneerde expert op het gebied van schoonheid en make-up. Als auteur op het online portaal Schoonheidssalon - Uw make-up en beauty portaal, deel ik graag mijn kennis en ervaring met onze lezers. Mijn doel is om tips en advies te geven over de nieuwste trends in make-up, huidverzorging en beautyproducten. Met mijn passie voor schoonheid hoop ik anderen te inspireren en te helpen om hun natuurlijke schoonheid te omarmen. Samen streven we naar een stralende en zelfverzekerde uitstraling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go up