Tips voor het verwijderen van make-upvlekken

Het verwijderen van make-upvlekken kan soms een uitdaging zijn, maar met de juiste tips en trucs kun je deze vlekken gemakkelijk verwijderen. Hier zijn enkele handige tips om je te helpen:

 1. Gebruik een make-upremover: Een goede make-upremover kan helpen bij het verwijderen van hardnekkige vlekken. Kies een remover die geschikt is voor jouw huidtype.
 2. Dep, niet wrijven: Wanneer je make-upvlekken verwijdert, dep dan voorzichtig met een schoon doekje of wattenschijfje. Wrijven kan de vlek verder verspreiden.
 3. Probeer huishoudelijke producten: Sommige huishoudelijke producten zoals babyolie, afwasmiddel of scheerschuim kunnen ook helpen bij het verwijderen van make-upvlekken.
 4. Was grondig: Nadat je de vlek hebt behandeld, was het kledingstuk grondig volgens de wasinstructies. Dit helpt om eventuele resterende make-up te verwijderen.

Bekijk de onderstaande video voor meer handige tips en tricks:

Hoe make-upvlekken verwijderen

Het verwijderen van make-upvlekken kan soms een uitdaging zijn, vooral als de vlekken op delicate stoffen zoals zijde of satijn zitten. Gelukkig zijn er verschillende methoden en producten die je kunt gebruiken om make-upvlekken effectief te verwijderen. Hier zijn een paar handige tips om je te helpen bij het verwijderen van make-upvlekken.

Foundationvlekken

Foundationvlekken kunnen vaak voorkomen op kledingkragen, manchetten en kraagjes. Om foundationvlekken te verwijderen, kun je een kleine hoeveelheid make-up remover of micellair water op een wattenschijfje aanbrengen en de vlek voorzichtig deppen. Zorg ervoor dat je niet wrijft, omdat dit de vlek kan verspreiden. Was het kledingstuk daarna volgens de wasinstructies.

Foundationvlek verwijderen

Lippenstiftvlekken

Lippenstiftvlekken kunnen een beetje hardnekkiger zijn om te verwijderen. Om lippenstiftvlekken te behandelen, kun je een kleine hoeveelheid afwasmiddel op een vochtige doek aanbrengen en de vlek voorzichtig deppen. Laat het afwasmiddel enkele minuten intrekken en spoel het daarna af met koud water. Als de vlek nog steeds zichtbaar is, kun je een vlekverwijderaar voor vetvlekken gebruiken. Volg altijd de instructies op de verpakking en was het kledingstuk daarna volgens de wasinstructies.

Lippenstiftvlek verwijderen

Oogmake-upvlekken

Oogmake-upvlekken, zoals mascara of oogschaduw, kunnen vaak voorkomen op kussenslopen of handdoeken. Om oogmake-upvlekken te verwijderen, kun je een kleine hoeveelheid make-up remover of vlekverwijderaar op een vochtige doek aanbrengen en de vlek voorzichtig deppen. Als de vlek nog steeds zichtbaar is, kun je een beetje vloeibaar wasmiddel op de vlek aanbrengen en het kledingstuk wassen volgens de wasinstructies.

Oogmake-upvlek verwijderen

Poedervlekken

Poedervlekken, zoals poederfoundation of oogschaduw, kunnen vaak gemakkelijk worden verwijderd door het kledingstuk voorzichtig af te kloppen. Als er nog steeds een vlek zichtbaar is, kun je een klein beetje vlekverwijderaar op een vochtige doek aanbrengen en de vlek voorzichtig deppen. Was het kledingstuk daarna volgens de wasinstructies.

Poedervlek verwijderen

Algemene tips

Ongeacht het type make-upvlek, zijn er enkele algemene tips die je kunt volgen om de kans op het permanent maken van de vlek te minimaliseren:

 • Probeer de vlek zo snel mogelijk te behandelen. Hoe langer de vlek aanwezig is, hoe moeilijker het kan zijn om de vlek te verwijderen.
 • Test altijd een kleine, onopvallende plek op het kledingstuk voordat je de vlek behandelt. Sommige producten kunnen de stof beschadigen of verkleuren.
 • Volg altijd de wasinstructies van het kledingstuk op. Sommige stoffen kunnen speciale zorg vereisen.
 • Als de vlek niet volledig verdwijnt na de eerste behandeling, herhaal dan de stappen totdat de vlek volledig is verdwenen.

Met deze tips en trucs moet je in staat zijn om make-upvlekken effectief te verwijderen en je kleding er weer als nieuw uit te laten zien.

Tips voor het verwijderen van make-upvlekken

Make-upvlekken kunnen een nachtmerrie zijn om uit je kleding of stoffen meubels te krijgen. Gelukkig zijn er enkele handige trucs die je kunt proberen. Voor olieachtige vlekken zoals foundation of lipstick, dep je eerst voorzichtig met een make-updoekje of wat make-upremover. Vervolgens kun je een beetje vloeibaar wasmiddel op de vlek aanbrengen en voorzichtig inwrijven. Spoel de stof vervolgens goed uit met koud water. Voor poedervlekken, zoals oogschaduw of blush, gebruik je een plakbandrol om de vlek voorzichtig weg te deppen. Herhaal indien nodig. Let op: test altijd een klein stukje stof voordat je een reinigingsmiddel gebruikt om schade te voorkomen.

Aaltje Groen

Ik ben Aaltje, een gepassioneerde expert op het gebied van schoonheid en make-up. Als auteur op het online portaal Schoonheidssalon - Uw make-up en beauty portaal, deel ik graag mijn kennis en ervaring met onze lezers. Mijn doel is om tips en advies te geven over de nieuwste trends in make-up, huidverzorging en beautyproducten. Met mijn passie voor schoonheid hoop ik anderen te inspireren en te helpen om hun natuurlijke schoonheid te omarmen. Samen streven we naar een stralende en zelfverzekerde uitstraling!

 1. Jazlyn schreef:

  Waarom niet gewoon wat tandpasta gebruiken om make-upvlekken te verwijderen? Werkt echt! 🦷👄

 2. Valeria Fitzpatrick schreef:

  Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Tandpasta is niet bedoeld voor het verwijderen van make-upvlekken. Gebruik liever producten die speciaal zijn ontworpen voor dat doel. Het kan je huid beschadigen! 🚫💄 #VeiligheidEerst

 3. Audrey Barr schreef:

  Ik ben het niet eens met de tip over het gebruik van afwasmiddel op kledingstukken. Schadelijk!

 4. Jaxson schreef:

  Nou, ik ben het helemaal niet met je eens. Afwasmiddel kan echt wonderen doen voor vlekken op kleding. Misschien moet je het eens proberen voordat je het veroordeelt als schadelijk. Soms werken onconventionele methoden beter dan je zou denken

 5. Logan Bauer schreef:

  Ik vin datt make-upvlekken verwijderen is echt een struggle, wat een gedoe soms!

 6. Scarlette Reed schreef:

  Ikk ben het niet eens met de tipss over het verwijderen van make-upvlekken. Te ingewikkeld!

 7. Eddie Benjamin schreef:

  Wat is er zo moeilijk aan het volgen van eenvoudige instructies? Misschien moet je gewoon een beetje meer moeite doen in plaats van het meteen op te geven. Het is niet ingewikkeld, gewoon een kwestie van proberen en leren. Succes!

 8. Amelie schreef:

  Hoe kan je makeupflekken verwijderen? Ik denk dat zeep en water altijd werken!

 9. Zahir Kelley schreef:

  Wauw, ik vind echt dat het gebruik van vaseline om make-upvlekken te verwijderen werkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go up