Creëer je eigen jaren 70 kapsel: Populaire discoperiode kapsels voor vrouwen

Creëer je eigen jaren 70 kapsel: Populaire discoperiode kapsels voor vrouwen

De jaren 70 waren een tijdperk van funky stijlen en gedurfde looks, vooral als het ging om kapsels. Van grote afro's tot strakke shag-coupes, de discoperiode heeft ons enkele iconische kapsels nagelaten die nog steeds populair zijn. Wil je een vleugje retro flair toevoegen aan je look? Ontdek hoe je je eigen jaren 70 kapsel kunt creëren met deze eenvoudige tips en tricks. Bekijk de onderstaande video voor wat inspiratie!

Índice
 1. Zelf jaren 70 kapsel creëren
 2. Populaire kapsels uit de jaren 70 discoperiode
 3. Kort kapsel voor vrouwen uit de jaren 70

Zelf jaren 70 kapsel creëren

Als je graag een jaren 70 kapsel wilt creëren, zijn er verschillende stijlen en technieken die je kunt proberen om die iconische look te bereiken. De jaren 70 stonden bekend om hun wilde en volumineuze kapsels, met veel lagen en textuur.

Om zelf een jaren 70 kapsel te creëren, kun je beginnen met het laten groeien van je haar tot een lengte die geschikt is voor de gewenste stijl. Veel voorkomende kenmerken van jaren 70 kapsels zijn lange lokken, pony's en grove lagen.

Een populaire stijl uit de jaren 70 is de shag haircut, die gekenmerkt wordt door veel lagen en volume rondom het gezicht. Je kunt deze look creëren door je haar in lagen te laten knippen en het vervolgens te stylen met wat texturizing spray voor extra volume.

Een andere bekende stijl uit de jaren 70 is de afro. Deze natuurlijke kapsel werd geassocieerd met de Afro-Amerikaanse cultuur en was een symbool van trots en identiteit. Om een afro te creëren, kun je je haar laten groeien en het vervolgens in een ronde vorm kammen of borstelen.

Experimenteer met verschillende haaraccessoires, zoals haarbanden, bloemen of sjaals om je jaren 70 kapsel compleet te maken. Vergeet niet om je haar te föhnen voor extra volume en textuur.

Jaren 70 kapsel

Met wat creativiteit en geduld kun je zelf een jaren 70 kapsel creëren dat past bij jouw persoonlijke stijl en uitstraling.

Populaire kapsels uit de jaren 70 discoperiode

De jaren '70 worden vaak geassocieerd met de opkomst van disco en funky muziek, en dit had ook invloed op de populaire kapsels uit die tijd. In de discoperiode waren er verschillende iconische kapsels die tot op de dag van vandaag nog steeds als inspiratie dienen.

Een van de meest populaire kapsels uit de jaren 70 was de afro. Dit volumineuze kapsel, oorspronkelijk gedragen door de Afro-Amerikaanse gemeenschap, werd een symbool van trots en identiteit. Het werd geassocieerd met de soul- en funkscene en was een belangrijk kenmerk van de disco-esthetiek.

Een ander iconisch kapsel uit die tijd was de shaggy look. Dit kapsel, gekenmerkt door laagjes en een nonchalante uitstraling, was zowel populair bij mannen als vrouwen. Het gaf een relaxte en rebelse vibe die perfect paste bij de vrijgevochten geest van de jaren '70.

Naast de afro en de shaggy look waren ook kapsels met veel volume en krullen erg geliefd. Vrouwen droegen vaak hun haar lang en golvend, terwijl mannen kozen voor weelderige haardossen met een natuurlijke uitstraling.

De discoperiode was een tijd van expressie en vrijheid, en dit was ook terug te zien in de kapsels van die tijd. Mensen durfden te experimenteren met nieuwe stijlen en durfden op te vallen. De kapsels uit de jaren '70 blijven een bron van inspiratie voor hedendaagse looks en blijven een belangrijk onderdeel van de popcultuur.

Populaire kapsels uit de jaren 70 discoperiode

Kort kapsel voor vrouwen uit de jaren 70

Een kort kapsel voor vrouwen uit de jaren 70 was een iconische stijl die de rebelse en vrije geest van die tijd perfect weerspiegelde. Vrouwen kozen vaak voor een kort en pittig kapsel dat hen een stoere en zelfverzekerde uitstraling gaf.

Kenmerkend voor deze kapsels waren de gebruik van lagen en volume aan de bovenkant van het hoofd, terwijl de zijkanten en de achterkant kort werden gehouden. Dit zorgde voor een speelse en dynamische look die populair was bij zowel jonge als volwassen vrouwen.

Veel vrouwen in de jaren 70 droegen hun korte kapsels met trots en lef, omdat het symbool stond voor emancipatie en zelfexpressie. Het was een tijd waarin vrouwen zich steeds meer durfden te uiten en hun eigen stijl omarmden.

Naast het kapsel zelf, speelden accessoires ook een belangrijke rol bij het completeren van de look. Denk aan grote zonnebrillen, hoofdbanden en opvallende oorbellen die perfect pasten bij de jaren 70 stijl.

De invloed van de korte kapsels uit de jaren 70 is nog steeds merkbaar in de hedendaagse mode. Veel vrouwen kiezen nog steeds voor een kort en pittig kapsel om hun eigen individualiteit en stijl te benadrukken.

Kort kapsel voor vrouwen uit de jaren 70

Bedankt voor het lezen van ons artikel over het creëren van je eigen jaren 70 kapsel. De populaire discoperiode kapsels voor vrouwen zijn tijdloos en kunnen een unieke uitstraling toevoegen aan je look. Vergeet niet te spelen met volume, krullen en kleur om de perfecte retrostijl te bereiken. Durf te experimenteren en laat je creativiteit de vrije loop! Met de juiste inspiratie en stylingtips kun je moeiteloos een iconische look uit de jaren 70 creëren. Laat je innerlijke disco queen stralen en rock die vintage vibes!

Aaltje Groen

Ik ben Aaltje, een gepassioneerde expert op het gebied van schoonheid en make-up. Als auteur op het online portaal Schoonheidssalon - Uw make-up en beauty portaal, deel ik graag mijn kennis en ervaring met onze lezers. Mijn doel is om tips en advies te geven over de nieuwste trends in make-up, huidverzorging en beautyproducten. Met mijn passie voor schoonheid hoop ik anderen te inspireren en te helpen om hun natuurlijke schoonheid te omarmen. Samen streven we naar een stralende en zelfverzekerde uitstraling!

 1. Opal schreef:

  Wat een geweldige retro kapsels! Zou jij je haar zo stijlen? Ik wil proberen!

 2. Dane Felix schreef:

  Waarom is Jaren 70 kapsel weer populair? Ik vind het een coole look!

 3. Raiden Mckay schreef:

  Waarom niet? Trends komen en gaan. Als jij ervan houdt, rock die look! Iedereen heeft zijn eigen stijl. Laat die jaren 70 vibes maar vloeien. Het draait allemaal om zelfexpressie en plezier hebben met mode. Dus ga ervoor!

 4. Amiri schreef:

  Wauw, love die vintage vibes! Maar wat als we de 80s een kans geven? 🤔

 5. Priscilla Castillo schreef:

  Waaauw, wat een cool artikel! Maar waar zijn de tutorial videos? Ik wil die zien!

 6. Taytum schreef:

  Jij moet beter lezen, vriend. De tutorial videos staan duidelijk vermeld in de inleiding. Misschien je bril opzetten voordat je begint te klagen. Wees scherp en attent voordat je commentaar geeft. Groetjes!

 7. Shane Crawford schreef:

  Ik vind dat de jaren 70 kapsels een comeback moeten maken. Wie is het eens? 🌼

 8. Avery schreef:

  Ik vind dat jaren 70 kapsels echt een comeback moeten maken! Wat denk jij? 🤔

 9. Brendan Crawford schreef:

  Ik ben het totaal niet met je eens! De jaren 70 kapsels zijn echt passé en moeten zo blijven. Laten we ons richten op moderne stijlen in plaats van ouderwetse trends weer tot leven te brengen. 🙅‍♀️

 10. Abram Robertson schreef:

  Wauw, cool artikel! Vind jij ook dat we terug moeten gaan naar die funky jaren 70 kapsels? 🕺🏼💇🏻‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go up