Stijlvolle make-up in de jaren 80

Stijlvolle make-up in de jaren 80 was een kenmerkende trend in die tijd. De jaren 80 werden gekenmerkt door felle kleuren, overdreven accenten en dramatische looks. Vrouwen experimenteerden met opvallende oogschaduw, dikke eyeliner en felgekleurde lippenstift. Het gebruik van neonkleuren en glitter was ook populair. Deze make-upstijl werd geïnspireerd door de popcultuur en de opkomst van muziekvideo's. Het creëerde een statement look die paste bij de extravagante en uitgesproken mode van die tijd. Bekijk de onderstaande video om meer te weten te komen over stijlvolle make-up in de jaren 80.https://www.youtube.com/embed/8n9ELu7M6AM

Índice
 1. Trendy make-up in de jaren 80
 2. Make-up trends uit de jaren 80
 3. Monica Geuze zonder make-up: natuurlijke schoonheid onthuld
 4. Glinsterende make-up voor prachtige wangen
 5. Retro make-up uit de jaren 70

Trendy make-up in de jaren 80

In de jaren 80 werd make-up een belangrijk onderdeel van de modetrends. Vrouwen begonnen te experimenteren met gedurfde kleuren en opvallende looks om hun persoonlijkheid en individualiteit uit te drukken. Het was een tijdperk van overdaad en creativiteit, waarin make-up een belangrijk middel werd om een statement te maken.

Een van de meest opvallende trends in de jaren 80 was het gebruik van felle kleuren. Blauw, roze, paars en groen waren populaire keuzes voor oogschaduw en lippenstift. Vrouwen durfden te experimenteren met verschillende kleurencombinaties en creëerden unieke looks die pasten bij hun persoonlijke stijl. Het doel was om op te vallen en de aandacht te trekken.

Trendy make-up in de jaren 80

Een andere opvallende trend was het gebruik van glitters en metallics. Vrouwen voegden glinsterende details toe aan hun oogmake-up en lippenstift om een glamoureuze uitstraling te creëren. Glitters werden vaak gebruikt op het bewegende ooglid en in de binnenste ooghoeken om de ogen te laten stralen. Metallic lippenstift in zilver, goud en brons was ook populair en gaf een futuristisch effect.

Naast felle kleuren en glitters was ook de nadruk op de wenkbrauwen een kenmerk van trendy make-up in de jaren 80. Volle, gedefinieerde wenkbrauwen waren in de mode en vrouwen gebruikten potloden en poeders om hun wenkbrauwen te vormen en te accentueren. De wenkbrauwen werden vaak aangezet met een donkere kleur om ze extra opvallend te maken.

De jaren 80 waren ook de tijd van de blush. Vrouwen gebruikten roze, perzik en koraal gekleurde blush om hun wangen te accentueren en een jeugdige blos te creëren. De blush werd vaak aangebracht op de appeltjes van de wangen en uitgevaagd richting de slapen voor een natuurlijk ogend effect. Overdrijven was het motto, dus de blush mocht best goed zichtbaar zijn.

Wat betreft de oogmake-up, waren smokey eyes een populaire keuze in de jaren 80. Vrouwen gebruikten donkere oogschaduwkleuren zoals zwart, donkerbruin en grijs om een intens, rokerig effect rond de ogen te creëren. De oogschaduw werd dik aangebracht en uitgeblend tot net onder de wenkbrauwen voor een dramatische look.

De lippen waren ook een belangrijk onderdeel van de make-up in de jaren 80. Vrouwen droegen vaak felgekleurde lippenstift in rood, roze, oranje en paars. Matte lippenstift was populair, maar ook glanzende lipgloss werd veel gebruikt om de lippen een extra glans te geven. Vrouwen durfden te experimenteren met verschillende lippenstiftkleuren en creëerden unieke looks die pasten bij hun persoonlijkheid.

Kortom, trendy make-up in de jaren 80 was gedurfd, kleurrijk en expressief. Vrouwen gebruikten felle kleuren, glitters en metallics om op te vallen en hun individualiteit te benadrukken. Wenkbrauwen werden gedefinieerd en geaccentueerd en de blush werd royaal aangebracht voor een jeugdige uitstraling. Smokey eyes en felgekleurde lippenstift waren ook populaire keuzes. Het was een tijdperk van creativiteit en overdaad, waarin make-up een belangrijk middel werd om een statement te maken.

Bedankt voor het lezen van ons artikel over stijlvolle make-up in de jaren 80! In dit artikel hebben we de iconische trends en looks van dit tijdperk besproken.

De jaren 80 waren een tijd van gedurfde kleuren en opvallende stijlen. Denk aan felroze lippen, blauwe oogschaduw en dikke, donkere wenkbrauwen. Het was een tijd waarin vrouwen zich durfden uit te drukken met hun make-up.

Hoewel sommige trends misschien gedateerd lijken, zijn er nog steeds elementen uit de jaren 80 die vandaag de dag populair zijn. Denk aan het gebruik van felle kleuren en het accentueren van de ogen.

Of je nu geïnspireerd bent om een volledige jaren 80-look te creëren of gewoon een vleugje retro wilt toevoegen aan je huidige routine, we hopen dat dit artikel je heeft geïnformeerd en geïnspireerd!

In de jaren 80 was make-up een belangrijk onderdeel van de mode en cultuur. Vrouwen experimenteerden met gedurfde en opvallende looks, waarbij felgekleurde oogschaduwen en opvallende lippen een centrale rol speelden. Deze stijlvolle make-upkeuzes weerspiegelden de levendige en uitbundige sfeer van het decennium.

Een iconische make-uptrend uit de jaren 80 was de opvallende blush en bronzer, die vaak in felle kleuren werden aangebracht om de jukbeenderen te accentueren. Deze stijl zorgde voor een dramatische en gedefinieerde uitstraling, die perfect paste bij de mode van die tijd. Het gebruik van blush en bronzer was essentieel om de jaren 80 make-uplook te voltooien.

In de jaren 80 werden donkere, dramatische wenkbrauwen ook een belangrijk onderdeel van de make-uptrend. Vrouwen gebruikten vaak dikke potloden of poeders om hun wenkbrauwen aan te zetten en te definiëren. Deze stijl zorgde voor een krachtige en expressieve uitdrukking, die kenmerkend was voor de jaren 80.

De make-up in de jaren 80 werd gekenmerkt door een mix van felle kleuren en donkere tinten, die samen een gedurfde en eclectische uitstraling creëerden. Vrouwen experimenteerden met neonkleuren en metallic tinten, waardoor hun make-up er levendig en opvallend uitzag. Deze gedurfde keuzes maakten de make-upstijl van de jaren 80 uniek en onderscheidend.

Monica Geuze zonder make-up: natuurlijke schoonheid onthuld

Monica Geuze zonder make-up is een Nederlandse influencer en YouTuber die bekend staat om haar glamoureuze looks en perfect gestylede make-up. Echter, af en toe deelt ze ook foto's en video's van zichzelf zonder make-up.

Veel fans waarderen haar eerlijkheid en authenticiteit wanneer ze zichzelf zonder make-up laat zien. Het laat zien dat zelfs influencers en beroemdheden gewoon mensen zijn met hun eigen natuurlijke schoonheid.

Monica Geuze zonder make-up laat haar kwetsbare kant zien en inspireert anderen om zich comfortabel te voelen met hun eigen natuurlijke uiterlijk. Het benadrukt dat make-up niet altijd nodig is om er goed uit te zien.

Haar no make-up posts worden vaak positief ontvangen door haar volgers, die haar aanmoedigen om vaker haar natuurlijke schoonheid te tonen. Het laat zien dat schoonheid in verschillende vormen en gedaantes komt.

Monica Geuze bewijst dat ware schoonheid van binnenuit komt, en dat make-up slechts een extraatje is om te spelen met looks en creativiteit. Het tonen van haar natuurlijke zelf is een krachtige boodschap in een wereld vol perfectie en filters.

Glinsterende make-up voor prachtige wangen

De jaren 80 waren een tijdperk van uitbundigheid en glamour, en dit werd zeker weerspiegeld in de make-uptrends van die tijd. Glinsterende makeup voor de wangen was een van de meest iconische looks uit die periode. Deze stijlvolle trend omvatte het gebruik van glanzende blushes en highlighters om de jukbeenderen te accentueren en een stralende gloed te creëren.

Wat deze glinsterende makeup voor de wangen zo kenmerkend maakte, was de nadruk op een opvallende en glanzende afwerking. De jaren 80 stonden bekend om hun over-the-top esthetiek, en deze trend was daar geen uitzondering op. Vrouwen experimenteerden met metallic blushes, glinsterende poeders en zelfs glitter om een dramatische en feestelijke look te creëren.

Glinsterende makeup voor de wangen was niet alleen beperkt tot blushes en highlighters. Veel vrouwen gebruikten ook bronzers met glans om hun gezicht een warme en zonovergoten uitstraling te geven. Deze glanzende producten werden vaak gecombineerd met felle lippenstiften en oogschaduws om een totale look te creëren die perfect paste bij de uitbundige stijl van de jaren 80.

Een van de meest populaire technieken om glans toe te voegen aan de wangen was door het gebruik van een highlighter op de jukbeenderen en het wenkbrauwbot. Deze subtiele glinstering zorgde voor een jeugdige uitstraling en voegde dimensie toe aan het gezicht. Veel make-upliefhebbers van nu halen nog steeds inspiratie uit deze vintage look en passen het toe in hun moderne make-uproutines.

Retro make-up uit de jaren 70

Jaren 70 make-up: De make-up trends uit de jaren 70 stonden in het teken van natuurlijke schoonheid en een zachte uitstraling. Vrouwen gebruikten subtiele tinten en pastelkleuren om een frisse en jeugdige look te creëren. De focus lag voornamelijk op het benadrukken van de ogen met zachte oogschaduws en het creëren van volle wimpers met mascara.

Gezonde gloed: Een gezonde, stralende huid was een belangrijk aspect van de make-up in de jaren 70. Vrouwen gebruikten bronzing poeders en blush om een natuurlijke gloed te creëren. De nadruk lag op het behouden van een jeugdige uitstraling en een frisse teint.

Statement lippen: Ondanks de focus op natuurlijke make-up, waren statement lippen ook een trend in de jaren 70. Vrouwen kozen voor felle kleuren zoals rood en roze om hun lippen te accentueren. Matte lippenstiften waren populair en gaven een chique uitstraling.

Blote huid: In de jaren 70 was er een trend om de huid zo natuurlijk mogelijk te laten lijken. Foundation werd licht aangebracht om de natuurlijke schoonheid van de huid te benadrukken. Het doel was om een frisse en jeugdige uitstraling te behouden zonder te veel make-up te gebruiken.

Aaltje Groen

Ik ben Aaltje, een gepassioneerde expert op het gebied van schoonheid en make-up. Als auteur op het online portaal Schoonheidssalon - Uw make-up en beauty portaal, deel ik graag mijn kennis en ervaring met onze lezers. Mijn doel is om tips en advies te geven over de nieuwste trends in make-up, huidverzorging en beautyproducten. Met mijn passie voor schoonheid hoop ik anderen te inspireren en te helpen om hun natuurlijke schoonheid te omarmen. Samen streven we naar een stralende en zelfverzekerde uitstraling!

 1. Adrian schreef:

  Heb je theorieën over hoe make-up de jaren 80 beïnvloedde? Stijlvol of trendy? Discussie!

 2. Natalia Medina schreef:

  Wat een onzin, wie draagt er tegenwoordig nog make-up uit de jaren 80?! 😂

 3. Mariah Simmons schreef:

  Wauw, is t echt nodig om te debatteren over make-up uit de 80s? 🤔

 4. Paulina Dorsey schreef:

  Ja, het is belangrijk om te debatteren over make-up uit de jaren 80! Het is een deel van onze culturele geschiedenis en kan veel leren over trends en zelfexpressie. Dus, laten we praten en herinneringen delen! 🎨💄💅

 5. Jream Adkins schreef:

  Wauw, ik denk dat de stijlvolle make-up beter was dan de trendy. Wat denk jij?

 6. Brynlee schreef:

  Jouw smaak is vast anders, want trendy make-up is helemaal in! Stijlvol is saai en ouderwets. Trendy is gedurfd en opvallend. Dus ik ben het totaal niet eens met jouw mening! Trendy all the way!

 7. Corbin schreef:

  Leuk artikel, maar ik denk dat de stijlvolle make-up in de jaren 80 toch beter was! 🤔

 8. Anders schreef:

  Wauw, ik vind het echt vet interessant hoe make-up trends veranderen in de jaren 80!

 9. Dennis Mayo schreef:

  Eh, serieus? Make-up trends uit de jaren 80? Dat is toch ouderwets en niets bijzonders. Er zijn zoveel coolere en interessantere dingen om over te praten. Misschien tijd om wat moderner te worden en uit die retro bubble te komen. Just saying

 10. Brantley schreef:

  Waarom is Stijlvolle make-up beter dan Trendy make-up in de jaren 80? Discussiëren!

 11. Hayden Villegas schreef:

  Haha, serieus? Trendy make-up uit de jaren 80 was veel leuker en gewaagder dan die stijlvolle make-up! Wie wil er nu saai en voorspelbaar uitzien? Trendy is de way to go! Discussiëren maar!

 12. Oaklee schreef:

  Ik vind dat trendy make-up uit de jaren 80 beter was dan stijlvolle make-up! 🙌

 13. Brynlee Christian schreef:

  Heb jij gezien de make-up trends uit de jaren 80? Wat was jouw favoriete stijl?

 14. Andi Hardy schreef:

  Waarom is stijlvolle make-up beter dan trendy make-up in de jaren 80? Discussiëren!

 15. Kiana schreef:

  Stijlvolle make-up is tijdloos en classy, terwijl trendy make-up vaak snel verouderd raakt. Wie wil eruit zien als een flashback uit de jaren 80? Kies voor elegantie over tijdelijke trends. Discussie gesloten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go up