Make-up trends uit de jaren 90: een nostalgische terugblik

Make-up trends uit de jaren 90: een nostalgische terugblik

De jaren 90 waren een tijd van experimenten en uitgesproken looks, ook op het gebied van make-up. Het was een tijdperk waarin felle kleuren, glitters en gedurfde lippen de norm waren. Denk aan de iconische donkere lippenstift, de overdreven wenkbrauwen en de opvallende oogschaduw.

Deze make-up trends uit de jaren 90 roepen een gevoel van nostalgie op bij velen. Het was een tijd waarin persoonlijkheid en individualiteit centraal stonden. In deze video nemen we je mee terug naar de jaren 90 en laten we je de meest iconische make-up trends zien.

Make-up trends uit de jaren 90

Make-up trends uit de jaren 90 waren gedurfd, kleurrijk en experimenteel. Deze periode markeerde een verschuiving van de minimalistische make-up van de jaren 80 naar een meer opvallende en expressieve stijl. Vrouwen begonnen zich meer te interesseren voor make-up en gebruikten het als een vorm van zelfexpressie.

Een van de meest iconische make-up trends uit de jaren 90 was de donkere lippenstift. Diepe, rijke kleuren zoals bordeauxrood, bruin en pruim waren enorm populair. Vrouwen combineerden deze gedurfde lipkleuren vaak met een neutrale oogmake-up om de nadruk op de lippen te leggen.

Donkere lippenstift uit de jaren 90

Ook de smokey eye was een trend die in de jaren 90 populair was. Vrouwen gebruikten donkere oogschaduwtinten zoals zwart, grijs en paars om een intens, rokerig effect rondom de ogen te creëren. Deze dramatische oogmake-up werd vaak gecombineerd met een neutrale lipkleur om de nadruk op de ogen te leggen.

Naast donkere lippenstift en smokey eyes waren felle kleuren ook populair in de jaren 90. Vrouwen experimenteerden met felle oogschaduwtinten zoals blauw, groen en paars. Deze kleurrijke oogmake-up werd vaak gecombineerd met een subtiele lipkleur om een evenwichtige look te creëren.

Felle oogschaduw uit de jaren 90

De jaren 90 waren ook het tijdperk van de donkere wenkbrauwen. Vrouwen gaven de voorkeur aan volle, gedefinieerde wenkbrauwen en vulden ze in met een potlood of poeder. Deze donkere wenkbrauwen waren een opvallend kenmerk van de make-up looks uit die tijd.

Een andere opvallende trend uit de jaren 90 was glitter. Glitter was overal te vinden, van oogschaduw tot lipgloss. Vrouwen voegden een vleugje glitter toe aan hun make-up looks om een glamoureus en feestelijk effect te creëren.

Glitter make-up uit de jaren 90

Tot slot waren bruine lippen ook een populaire make-up trend in de jaren 90. Bruin was de favoriete lipkleur van veel vrouwen, variërend van nude-achtige tinten tot diepere chocoladekleuren. Deze lipkleur werd vaak gecombineerd met een natuurlijke oogmake-up voor een zachte en verfijnde look.

Make-up trends uit de jaren 90 waren gedurfd en expressief, met donkere lippenstift, smokey eyes, felle kleuren, donkere wenkbrauwen, glitter en bruine lippen als belangrijke elementen. Deze trends weerspiegelden de speelse en non-conformistische geest van die tijd en hebben nog steeds invloed op de hedendaagse make-up looks.

Make-up trends uit de jaren 90: een nostalgische terugblik

Neem een stap terug in de tijd en dompel jezelf onder in de make-up trends van de jaren 90. Deze nostalgische terugblik onthult de iconische looks die destijds zo populair waren. Van de donkere lippen en smokey eyes tot het minimalistische no-makeup look, de jaren 90 waren een tijdperk van experimentatie en individualiteit. Het was een tijd waarin grunge en popcultuur elkaar ontmoetten, resulterend in een unieke mix van stijlen. Dus haal je lippenstift en oogschaduw tevoorschijn en waan jezelf in de 90s met deze geweldige make-up trends.

Aaltje Groen

Ik ben Aaltje, een gepassioneerde expert op het gebied van schoonheid en make-up. Als auteur op het online portaal Schoonheidssalon - Uw make-up en beauty portaal, deel ik graag mijn kennis en ervaring met onze lezers. Mijn doel is om tips en advies te geven over de nieuwste trends in make-up, huidverzorging en beautyproducten. Met mijn passie voor schoonheid hoop ik anderen te inspireren en te helpen om hun natuurlijke schoonheid te omarmen. Samen streven we naar een stralende en zelfverzekerde uitstraling!

 1. Kenji schreef:

  Hé, wie houdt er niet van de 90s make-up trends? Zon coole vibe toch? 🤩

 2. Beckham Little schreef:

  Wajow, die make-up trends uit de jaren 90 waren echt lit 🔥 Wat vinden jullie?

 3. Alfred schreef:

  Wauw, die make-up trends uit de jaren 90 zijn echt zo vet, toch? Echt waanzinnig! 🤩

 4. Kathryn schreef:

  Whahaha, wie draagt er nog steeds donker lipliner met lichte lipstick? Zo 90s!

 5. Maisy schreef:

  Hoe vind je die donkere lippenstift van de jaren 90? Ik vind het echt vet!

 6. Estelle Kaur schreef:

  Hey, wie houdt er nog steeds van die 90s make-up trends? Zo nostalgisch, toch? 🌟

 7. Dennis schreef:

  Wauw, die 90s make-up trends, zo retro en cool! Wat vind jij ervan? 🤩

 8. Rowen Rubio schreef:

  Hahaha, who remembers de blauwe oogschaduw trend uit de jaren 90? So fout, but fun!

 9. Meir Branch schreef:

  Haha, serieus? Jij noemt de blauwe oogschaduw trend fout? Het was geweldig en gewaagd! Misschien moet je je eigen stijl eens wat opfleuren. 😉 #90sFashionForever

 10. Azariah Khan schreef:

  Waaauw, 90s make-up is zo lit! Wie is klaar voor een throwback look? ✨🌈👄

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go up