Mode- en haarstijltrends uit de jaren '20: Een terugblik

Mode- en haarstijltrends uit de jaren '20: Een terugblik

De mode- en haarstijltrends uit de jaren '20 staan bekend om hun iconische stijl en invloed op de moderne mode-industrie. Deze periode markeerde een tijd van verandering en vrijheid na de Eerste Wereldoorlog, met vrouwen die hun haar korter knipten en meer gedurfde kledingstukken begonnen te dragen. De kenmerkende kenmerken van de jaren '20, zoals franjes, art deco-patronen en veren, blijven inspireren tot op de dag van vandaag. Bekijk de onderstaande video voor een nostalgische terugblik op de mode- en haarstijltrends uit dit bruisende decennium.

Índice
  1. Make-up trends uit de jaren 20
  2. Populaire haaraccessoires uit de jaren 20
  3. Populaire mannenkapsels uit de jaren '20

Make-up trends uit de jaren 20 waren een reflectie van de veranderende sociale normen en artistieke stromingen van die tijd. De Roaring Twenties, ook wel bekend als de Gouden Jaren 20, brachten een revolutie teweeg in de mode en beauty wereld.

Een opvallende trend was het gebruik van donkere, dramatische lippen. Vrouwen droegen dieprode, kersenrode of paarse lippenstift om de aandacht te vestigen op hun mond. Het was een symbool van vrouwelijkheid en rebellie tegen de conservatieve normen van voorheen.

Donkere, smokey ogen waren ook een kenmerkende stijl uit die tijd. Vrouwen gebruikten kohl potloden en oogschaduw om een mysterieuze en verleidelijke look te creëren. De ogen werden vaak omlijnd met dikke lijnen om ze te laten opvallen.

Daarnaast was de bleke huid een trend in de jaren 20. Vrouwen gebruikten poeder en foundation om een porseleinachtige teint te creëren. Dit stond in contrast met de gebruinde huid die populair was in voorgaande decennia.

Een ander kenmerk van de make-up uit de jaren 20 was de nadruk op wenkbrauwen. Vrouwen tekenden dunne, goed gedefinieerde wenkbrauwen die een dramatisch effect gaven aan hun gezicht.

Al met al waren de make-up trends uit de jaren 20 gedurfd, expressief en een weerspiegeling van de opkomende vrijheid en individualiteit van die tijd.

Make-up trends uit de jaren 20

Populaire haaraccessoires uit de jaren 20

In de jaren 20 waren er verschillende populaire haaraccessoires die de trends van die tijd weerspiegelden. Een van de meest iconische accessoires was de cloche hoed, die strak over het hoofd zat en het haar bedekte. Deze hoed was een symbool van de flapperstijl die zo kenmerkend was voor de roaring twenties.

Een ander veelvoorkomend accessoire was de haarband met veren. Deze extravagante haarbanden waren vaak versierd met grote veren en werden gedragen bij feestelijke gelegenheden. Ze voegden een vleugje glamour toe aan elke outfit.

Daarnaast waren parelspelden ook erg geliefd in de jaren 20. Deze spelden werden gebruikt om het haar op te steken en voegden een elegante touch toe aan kapsels. Parels waren een populaire keuze vanwege hun chique uitstraling.

Een ander veelvoorkomend haaraccessoire was de haarbroche. Deze broches werden vaak gebruikt om een ​​chignon of opgestoken kapsel te versieren. Ze waren vaak versierd met edelstenen of parels en voegden een vleugje glamour toe aan elke look.

Om een indrukwekkende haarstijl te creëren, werden ook hoofdbanden met strass veel gebruikt in de jaren 20. Deze sprankelende accessoires voegden glans toe aan kapsels en waren populair bij vrouwen die hielden van een opvallende uitstraling.

Al met al waren de haaraccessoires uit de jaren 20 een weerspiegeling van de glamour en extravagantie van die tijd. Ze voegden een speels element toe aan kapsels en hielpen vrouwen om hun persoonlijke stijl uit te drukken.

Jaren 20 haaraccessoires

Populaire mannenkapsels uit de jaren '20

In de jaren '20 waren er diverse populaire mannenkapsels die de mode en stijl van die tijd weerspiegelden. Een van de meest iconische kapsels uit die periode was de slicked back stijl, waarbij het haar strak naar achteren werd gekamd met behulp van haarproducten zoals brillantine of haarlak.

Een ander veelvoorkomend kapsel was de side part, waarbij het haar aan de zijkant werd gescheiden en netjes gestyled. Dit gaf een formele en verzorgde uitstraling, wat perfect paste bij de heersende mode en etiquette van die tijd.

Daarnaast waren krullen ook erg populair in de jaren '20. Mannen met krullend haar droegen hun lokken vaak wat langer en stijlvol gekruld. Dit gaf een meer nonchalante en artistieke uitstraling, die paste bij de opkomende culturele veranderingen van die tijd.

Naast deze stijlen waren er ook mannen die kozen voor een undercut kapsel, waarbij de zijkanten en achterkant van het haar kort werden geschoren, terwijl de bovenkant langer werd gelaten. Dit contrast zorgde voor een modern en gedurfd uiterlijk.

Om een beter beeld te krijgen van deze populaire mannenkapsels uit de jaren '20, hieronder een afbeelding van een typische slicked back stijl:

Mannenkapsel uit de jaren '20

Bedankt voor het lezen over de mode- en haarstijltrends uit de jaren '20! Terugkijken naar deze iconische periode biedt niet alleen inspiratie, maar ook een dieper inzicht in de evolutie van stijl en zelfexpressie. De glamoureuze looks en gedurfde keuzes van de roaring twenties blijven een bron van bewondering en fascinatie. Of het nu gaat om de bobkapsels, de flapperjurken of de opvallende accessoires, de invloed van deze tijdperk is nog steeds voelbaar in de hedendaagse mode. Blijf geïnspireerd en durf te experimenteren met retrostijlen om je eigen unieke look te creëren!

Dirk de Bruin

Ik ben Dirk, een gepassioneerde journalist van de website Schoonheidssalon - Uw make-up en beauty portaal. Met mijn scherpe pen en oog voor detail, breng ik de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van make-up en beauty naar onze lezers. Mijn doel is om hen te informeren, inspireren en te helpen bij het vinden van de perfecte producten en behandelingen die hun natuurlijke schoonheid naar voren laten komen. Met mijn deskundige advies en diepgaande artikelen, hoop ik onze lezers te begeleiden op hun reis naar zelfvertrouwen en eigenwaarde.

  1. Zain schreef:

    Wauw, wie zou gedacht hebben dat de mannenkapsels zo funky waren? Briljant artikel!

  2. Zaria O’Connell schreef:

    Ghij, bent je serieus? Mijns inziens zijn de mannenkapsels allesbehalve funky. Het lijkt mij dat je een andere definitie van briljant hebt. Ieder zijn smaak, maar funky is niet het woord dat in mij opkomt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go up