Retro Haartrends: Zelf Jaren 70 Kapsels Creëren!

Retro Haartrends: Zelf Jaren 70 Kapsels Creëren!

De jaren '70 staan bekend om hun iconische haartrends en retrostijl. Van shaggy afro's tot volumineuze krullen, de jaren '70 waren een tijd van gewaagde en expressieve kapsels. Wil je deze vintage look zelf creëren? Geen probleem! Met een beetje creativiteit en de juiste tools kun je moeiteloos een jaren '70 kapsel nabootsen.

Índice
  1. Zelf jaren 70 kapsel creëren
  2. Populaire kapsels uit de jaren 70 en 80
  3. Populaire kapsels voor vrouwen uit de jaren 70

Zelf jaren 70 kapsel creëren

Als je een jaren 70 kapsel wilt creëren, zijn er verschillende stappen die je kunt volgen om die iconische look uit die tijd te bereiken. Een belangrijk kenmerk van jaren 70 kapsels was het volume en de textuur, dus het is handig om te beginnen met het voorbereiden van je haar.

Om een jaren 70 kapsel te creëren, kun je beginnen met het krullen van je haar met een krultang of het gebruik van rollers voor een meer natuurlijke look. Zorg ervoor dat je haar goed is voorbereid met hittebescherming om schade te voorkomen.

Een andere optie is om je haar te föhnen met een diffuser om meer volume en textuur te creëren, wat ook een populaire stijl was in de jaren 70. Je kunt ook wat haarspray gebruiken om de stijl te fixeren en ervoor te zorgen dat het de hele dag blijft zitten.

Als je inspiratie nodig hebt voor jaren 70 kapsels, kun je kijken naar beroemdheden uit die tijd zoals Farrah Fawcett, David Bowie of Cher. Deze iconen hadden allemaal kenmerkende kapsels die typerend waren voor de jaren 70 en die je kunt proberen na te bootsen.

Jaren 70 kapsel

Door te experimenteren met verschillende stylingtechnieken en producten, kun je je eigen unieke jaren 70 kapsel creëren dat past bij jouw persoonlijke stijl en uitstraling. Vergeet niet om plezier te hebben en te genieten van het proces van het creëren van een vintage look die helemaal van deze tijd is!

Populaire kapsels uit de jaren 70 en 80

In de jaren 70 en 80 waren er tal van populaire kapsels die het modebeeld van die tijd bepaalden. Een iconisch kapsel uit de jaren 70 was de afro, een volumineuze en natuurlijke haardos die vaak geassocieerd werd met de soul- en funkscène. Dit kapsel was vooral populair onder de zwarte gemeenschap.

Een ander veelvoorkomend kapsel uit de jaren 70 was de shag, een gelaagde en warrige coupe die zowel door mannen als vrouwen gedragen werd. De shag was kenmerkend voor de nonchalante en rebelse stijl van die tijd.

In de jaren 80 waren grote en volumineuze kapsels erg in trek. Een bekend voorbeeld hiervan is de permanent, waarbij het haar chemisch behandeld werd om krullend of golvend te zijn. Dit zorgde voor een weelderige en glamoureuze uitstraling.

Een ander iconisch kapsel uit de jaren 80 was de mul, een mix van een matje in de nek, kort haar aan de zijkanten en vaak een wat langer kapsel bovenop het hoofd. Dit kapsel werd geassocieerd met de country- en rockmuziek en was populair bij mannen.

Naast deze specifieke kapsels waren ook de opgeschoren zijkanten met een volumineuze bovenkant en de permanent waves veelgeziene kapsels in de jaren 80. Deze kapsels weerspiegelden de extravagante en uitbundige mode van die tijd.

Populaire kapsels uit de jaren 70 en 80

Populaire kapsels voor vrouwen uit de jaren 70

In de jaren 70 waren er verschillende populaire kapsels voor vrouwen die iconisch werden en tot op de dag van vandaag invloed hebben op de haarmode. Een van de meest bekende kapsels was de shag, een gelaagde haarsnit die zowel wild als natuurlijk oogde. Dit kapsel werd gedragen door veel beroemdheden en werd al snel een favoriet onder vrouwen over de hele wereld.

Een ander trendy kapsel uit de jaren 70 was de afro, een volumineuze en natuurlijke haardos die populair was onder vrouwen met krullend haar. Door de opkomst van de disco muziek en cultuur, werd de afro een symbool van vrijheid en zelfexpressie.

Naast de shag en de afro, was ook de farrah flick een geliefd kapsel in de jaren 70. Dit kapsel, vernoemd naar de beroemde actrice Farrah Fawcett, kenmerkte zich door lange, golvende lokken en zachte lagen. De farrah flick werd al snel een icoon van de femininiteit en glamour van die tijd.

De jaren 70 werden ook gekenmerkt door de opkomst van natuurlijke kapsels, waarbij vrouwen hun haar vaak los en ongestyled droegen. Dit paste perfect bij de hippiecultuur en de nadruk op natuurlijke schoonheid en eenvoud.

De invloed van deze populaire kapsels uit de jaren 70 is nog steeds zichtbaar in de hedendaagse haarmode, met moderne interpretaties en variaties op deze klassieke stijlen. Het is duidelijk dat de kapsels uit de jaren 70 een blijvende impact hebben gehad op de manier waarop vrouwen hun haar dragen en zichzelf uitdrukken.

Populaire kapsels uit de jaren 70

Lees hier alles over hoe je zelf de jaren 70 kapsels kunt creëren! Ontdek de retro haartrends van de jaren 70 en leer hoe je deze stijl kunt toepassen op jouw eigen haar. Van de iconische afro tot de glamoureuze krullen: met deze tips en tricks breng je een vleugje nostalgie in je look. Experimenteer met verschillende haaraccessoires en stylingtechnieken om een unieke retro uitstraling te creëren. Laat je inspireren door de swingende seventies en geef je haar een vleugje vintage glamour!

Pieter de Witte

Ik ben Pieter, een ervaren auteur op de Schoonheidssalon website, ook wel bekend als Uw make-up en beauty portaal. Mijn passie voor schoonheid en make-up deel ik graag met onze lezers door middel van deskundige artikelen en tips. Met mijn uitgebreide kennis en ervaring help ik anderen om hun natuurlijke schoonheid te omarmen en zich zelfverzekerd te voelen. Samen streven we ernaar om de innerlijke en uiterlijke schoonheid van iedereen te benadrukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go up