De Make-up Stijl van Hippies in de Jaren 70: Kleurrijke Lippenstift en Creatieve Looks

De Make-up Stijl van Hippies in de Jaren 70: Kleurrijke Lippenstift en Creatieve Looks

De jaren 70 waren een tijd van vrijheid en expressie, en dat was zeker te zien in de make-upstijl van hippies. Kleurrijke lippenstift en creatieve looks waren kenmerkend voor deze periode. Hippies omarmden felle kleuren en experimenteerden met gedurfde ontwerpen, zoals regenboogogen en bloemenpatronen op de wangen.

De make-up van hippies weerspiegelde hun vrije geest en rebelse aard. Ben je benieuwd hoe je deze iconische look kunt recreëren? Bekijk dan de onderstaande video voor inspiratie!

Índice
 1. Hoe dragen hippies hun make-up
 2. Make-up stijl van hippies in de jaren 70
 3. Kleur lippenstift dragen hippies

Hoe dragen hippies hun make-up

Hippies staan bekend om hun natuurlijke en relaxte levensstijl, en dit weerspiegelt zich ook in hun make-upkeuzes. Over het algemeen dragen hippies een subtiele en eenvoudige make-uplook die de nadruk legt op natuurlijke schoonheid en vrijheid.

Een van de kenmerken van de make-up van hippies is het gebruik van natuurlijke producten. Ze geven de voorkeur aan biologische en plantaardige ingrediënten die niet schadelijk zijn voor de huid en het milieu. Hierdoor is hun make-up vaak vrij van chemicaliën en dierproeven.

Hippies kiezen vaak voor een minimalistische benadering als het gaat om make-up. Ze gebruiken meestal lichte foundation of helemaal geen foundation, omdat ze streven naar een natuurlijke uitstraling en het vermijden van zware producten op hun huid.

Wat betreft oogmake-up, hippies gaan vaak voor een natuurlijke look met aardetinten zoals bruin, beige en groen. Mascara wordt soms gebruikt om de wimpers te benadrukken, maar op een subtiele manier om een frisse uitstraling te behouden.

Op de lippen kiezen hippies vaak voor neutrale kleuren zoals zachtroze, perzik of nude tinten. Lippenbalsem op basis van natuurlijke ingrediënten is populair onder hippies vanwege de hydraterende eigenschappen en gezonde uitstraling die het geeft.

Al met al is de make-up van hippies gericht op het omarmen van natuurlijke schoonheid, het respecteren van het milieu en het uitstralen van een vrije geest. Door het gebruik van natuurlijke producten en het vermijden van overmatige make-up, laten hippies zien dat ware schoonheid van binnenuit komt.

Hippies make-up

Make-up stijl van hippies in de jaren 70

De make-up stijl van hippies in de jaren 70 was een belangrijk onderdeel van hun kenmerkende look. Deze groep mensen stond bekend om hun kleurrijke en expressieve make-up, die paste bij hun vrije en non-conformistische levensstijl.

Een van de belangrijkste kenmerken van de make-up stijl van hippies in de jaren 70 was het gebruik van felle kleuren. Oogschaduw in tinten zoals turquoise, paars en groen was populair, en werd vaak gecombineerd met dikke eyeliner en lange wimpers. De nadruk lag vooral op de ogen, die vaak werden geaccentueerd met opvallende kleuren en vormen.

Naast kleurrijke oogmake-up, stonden hippies ook bekend om hun natuurlijke en glowy huid. Ze gebruikten vaak weinig foundation en gaven de voorkeur aan een frisse en natuurlijke uitstraling. Blush werd subtiel aangebracht om een gezonde blos te creëren.

Op de lippen kozen hippies vaak voor nude tinten of juist opvallende kleuren zoals felrood of oranje. Lippenstift met een glanzende afwerking was populair in de jaren 70 en paste perfect bij de vrolijke en rebelse uitstraling van de hippiebeweging.

Al met al was de make-up stijl van hippies in de jaren 70 een combinatie van kleurrijk, expressief en natuurlijk. Het was een manier voor deze groep om zich te uiten en zich te onderscheiden van de mainstream schoonheidsidealen van die tijd.

Hippie make-up stijl uit de jaren 70

Kleur lippenstift dragen hippies

Kleur lippenstift dragen hippies was een opvallende trend onder hippies tijdens de jaren 60 en 70. De hippiebeweging stond bekend om zijn vrijheid en expressie, en het dragen van felle kleuren lippenstift was een manier om zich te uiten en te rebelleren tegen de gangbare normen van die tijd.

Hippies kozen vaak voor opvallende kleuren zoals felrood, oranje of roze om hun individualiteit en creativiteit te benadrukken. Lippenstift werd gezien als een vorm van zelfexpressie en een manier om zich te onderscheiden van de traditionele schoonheidsnormen.

Naast het dragen van felle kleuren lippenstift, droegen hippies vaak ook bloemenkransen in hun haar, kleurrijke kleding en sieraden die de natuur en vrijheid symboliseerden. De hele look was gericht op het uitdragen van een boodschap van vrede, liefde en vrijheid.

Hoewel de trend van kleurrijke lippenstift onder hippies uit de jaren 60 en 70 komt, heeft het nog steeds invloed op de mode en schoonheidstrends van vandaag. Veel mensen blijven lippenstift dragen als een vorm van zelfexpressie en om hun persoonlijkheid te laten zien.

Het dragen van kleurrijke lippenstift is dus niet alleen een modekeuze, maar kan ook een statement zijn over wie je bent en waar je voor staat. Het laat zien dat je niet bang bent om op te vallen en je eigen weg te volgen, net zoals de hippies dat deden in hun tijd.

Hippie lippenstift look

Ontdek de kleurrijke make-upstijl van hippies uit de jaren 70. Laat je inspireren door de levendige lippenstift en creatieve looks van deze iconische periode. De vrijheid en expressie van de hippiecultuur komen tot leven in gedurfde kleuren en gewaagde combinaties. Leer hoe je zelf deze unieke stijl kunt creëren en een vleugje nostalgie kunt toevoegen aan je make-uproutine. Stap terug in de tijd en omarm de speelse en kleurrijke vibes van de jaren 70 met deze trend. Laat je innerlijke hippie stralen!

Aaltje Groen

Ik ben Aaltje, een gepassioneerde expert op het gebied van schoonheid en make-up. Als auteur op het online portaal Schoonheidssalon - Uw make-up en beauty portaal, deel ik graag mijn kennis en ervaring met onze lezers. Mijn doel is om tips en advies te geven over de nieuwste trends in make-up, huidverzorging en beautyproducten. Met mijn passie voor schoonheid hoop ik anderen te inspireren en te helpen om hun natuurlijke schoonheid te omarmen. Samen streven we naar een stralende en zelfverzekerde uitstraling!

 1. Malakai schreef:

  Ik denk dat hippies hun make-up stijl uniek en creatief dragen. Wat vind jij? 🌼

 2. Antonella Baldwin schreef:

  Wauw, wie wist dat hippies zon kleurrijke make-upstijl hadden in de jaren 70?! 🌈✨

 3. Kaison Blanchard schreef:

  Wauw, wie wist dat hippies zulke kleurrijke lippenstift droegen in de jaren 70? 🌈✨

 4. Abel schreef:

  Ja, het is verrassend wat je ontdekt over mode uit het verleden. Kleurrijke lippenstift was zeker een trend onder hippies in de jaren 70! Het voegt een vleugje levendigheid toe aan hun vredige stijl. 🌈✨ Onverwachte details maken de geschiedenis interessanter. Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go up