De Roaring Twenties: Schminktrends uit de jaren 20

De Roaring Twenties: Schminktrends uit de jaren 20

De jaren 20, ook wel bekend als de Roaring Twenties, waren een tijdperk van glamour en vrijheid. Deze periode staat bekend om zijn iconische schminktrends die de expressieve en rebelse aard van die tijd weerspiegelden. De schminktrends uit de jaren 20 waren gedurfd, dramatisch en onderscheidend.

Van de donkere, rokerige ogen tot de sensuele kersenrode lippen, de make-up uit de jaren 20 was een viering van individualiteit en zelfexpressie. Deze video laat je kennismaken met enkele van de meest populaire schminktrends uit die tijd.

Schmink jaren 20

Schminken in de jaren 20 was een belangrijk onderdeel van de mode en schoonheidstrends van die tijd. Het was een periode van grote veranderingen in de samenleving, en dit werd weerspiegeld in de manier waarop mensen zich opmaakten.

De jaren 20, ook wel bekend als de "roaring twenties", waren een tijd van vrijheid en rebellie. Vrouwen begonnen hun haar korter te knippen en zich anders te kleden, en make-up was een manier om hun individualiteit en zelfexpressie te tonen.

Een van de meest iconische make-uptrends uit de jaren 20 was de "flapper look". Deze look was geïnspireerd op de jonge vrouwen die bekend stonden als "flappers", die bekend stonden om hun rebelse en moderne levensstijl. De flapper look omvatte een matte huid, donkere, smokey ogen en een opvallende rode lip.

Schmink jaren 20

Om de flapper look te creëren, gebruikten vrouwen poederfoundation om hun huid een matte finish te geven. Ze gebruikten ook eyeliner en oogschaduw in donkere kleuren zoals zwart, grijs en bruin om hun ogen te benadrukken. De wenkbrauwen werden dun geëpileerd en getekend in een boogvorm.

De lippen waren het middelpunt van de flapper look, met een opvallende rode kleur. Vrouwen gebruikten lippenstift in een intens rode tint en tekenden soms een klein hartje in het midden van de lippen. Deze look was gedurfd en rebels, en het symboliseerde de onafhankelijkheid en vrijheid van de jaren 20.

Naast de flapper look waren er ook andere make-uptrends in de jaren 20. Zo was er de "Gibson Girl look", geïnspireerd op de populaire tekeningen van Charles Dana Gibson. Deze look omvatte een bleke huid, roze wangen en zachte, natuurlijke make-up.

Om de Gibson Girl look te creëren, gebruikten vrouwen poederfoundation om hun huid een bleke en matte uitstraling te geven. Ze gebruikten ook een roze blush op de appeltjes van hun wangen om een gezonde blos te creëren. De ogen werden subtiel geaccentueerd met een bruine oogschaduw en mascara.

De lippen waren meestal lichtroze of perzikkleurig, met een matte finish. Deze look was elegant en verfijnd, en het symboliseerde de klassieke schoonheid van die tijd.

In de jaren 20 maakten vrouwen ook gebruik van andere make-upproducten, zoals wenkbrauwpotloden en rouge. Wenkbrauwpotloden werden gebruikt om de wenkbrauwen dunner te maken en de vorm te benadrukken. Rouge werd gebruikt om de jukbeenderen te accentueren en een gezonde gloed te creëren.

Kortom, schminken in de jaren 20 was een manier voor vrouwen om zich uit te drukken en hun individualiteit te tonen. Of het nu de gedurfde flapper look was of de elegante Gibson Girl look, make-up speelde een belangrijke rol in het definiëren van de schoonheidsidealen van die tijd.

De Roaring Twenties: Schminktrends uit de jaren 20

Ontdek de glamoureuze wereld van de jaren 20 en de schminktrends die deze tijdperk definieerden. In de jaren 20 stond de make-up in het teken van stralende huid, donkere lippen en dramatische ogen. Vrouwen omarmden de vrijheid en expressie door het dragen van opvallende make-up. Met onze tips en tricks kun je deze iconische looks nu zelf creëren. Duik in de geschiedenis en laat je inspireren door de tijd van flappers en jazzmuziek. Laat de jaren 20 tot leven komen met de schminktrends van toen.

Aaltje Groen

Ik ben Aaltje, een gepassioneerde expert op het gebied van schoonheid en make-up. Als auteur op het online portaal Schoonheidssalon - Uw make-up en beauty portaal, deel ik graag mijn kennis en ervaring met onze lezers. Mijn doel is om tips en advies te geven over de nieuwste trends in make-up, huidverzorging en beautyproducten. Met mijn passie voor schoonheid hoop ik anderen te inspireren en te helpen om hun natuurlijke schoonheid te omarmen. Samen streven we naar een stralende en zelfverzekerde uitstraling!

 1. Sebastian schreef:

  Jullie zouden meer fotos moeten toevoegen. Ik wil die schminkstijlen zien in actie!

 2. Izaiah schreef:

  Hey, als je de schminkstijlen in actie wilt zien, zoek dan een video tutorial op YouTube. Niet alles hoeft op deze website te staan. Laat de fotos lekker creatief zijn. 😉

 3. Austin schreef:

  Wat denk je van de schminktrends uit de jaren 20? Zo retro! 🎨 #vintageglamour

 4. Lina schreef:

  Wauw, schmink jaren 20 is zo fascinerend! Wat denken jullie ervan? Eens of oneens?

 5. Braxton Drake schreef:

  Wauw, schmink jaren 20 is zo fascinerend! Wat denken jullie ervan? Eens of oneens?

  Echt geweldig! De glamoureuze stijl van de jaren 20 is echt tijdloos. Ik ben het helemaal eens! Het brengt zoveel charme en elegantie naar voren. Wie kan er tegen zijn?

 6. Freya Reynolds schreef:

  Ik vind het interessant, maar zijn de schminktrends echt authentiek uit de jaren 20? 🤔

 7. Vihaan schreef:

  Dit artikel is zo interessant! Schmink jaren 20 is echt aantrekkelijk en uniek. Bedankt!

 8. Salvador Guerrero schreef:

  Schmink jaren 20 is inderdaad prachtig en uniek! Het artikel heeft me echt geïnspireerd. Ik ben het helemaal met je eens! Bedankt voor het delen van je mening

 9. Salvatore Sullivan schreef:

  Wauw, die schmink trends zijn echt cool! Ik wil ook proberen. Wat denk jij?

 10. Ezekiel schreef:

  Geloof mij, schmink trends zijn zo 2019. Tijd om te evolueren en iets nieuws te proberen. Laat die oude trends achter en wees origineel. Durf anders te zijn, durf jezelf te zijn. Laat die mainstream trends links liggen en creëer je eigen stijl!

 11. Helen Rose schreef:

  Ik vind het artikel over Schmink jaren 20 interessant, maar wat denk jij? 🤔

 12. Axton Abbott schreef:

  Ik vind het artikel ook interessant! Schmink jaren 20 brengt een unieke stijl naar voren. Ik denk dat het een leuke manier is om creativiteit te uiten. Het is geweldig om te zien hoe mensen zich laten inspireren door historische mode. 🎨✨

 13. Jedidiah schreef:

  Wat denk je van die sminktrends uit de jaren 20? Unieke stijl of ouderwets? #Discussie

 14. Atticus Daniel schreef:

  Die sminktrends uit de jaren 20 waren zeker uniek en tydloos. n Hulding aan die gesofistikeerde en glamoureuse styl van daardie era. Dis refreshing om n bietjie geskiedenis in die hedendaagse mode te sien. Ouwerwets? Nooit! #VintageChic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go up