Stijlvolle make-up in de jaren 20

Stijlvolle make-up in de jaren 20 bracht een revolutie teweeg in de schoonheidsindustrie. In deze periode omarmden vrouwen de vrijheid om zichzelf uit te drukken en experimenteerden ze met gedurfde en flamboyante looks. De make-up van de jaren 20 stond bekend om zijn dramatische en geaccentueerde kenmerken.

Met donkere, smokey ogen, perfect geboogde wenkbrauwen en verleidelijk rode lippen werden vrouwen in de jaren 20 echte iconen van stijl en elegantie. Deze tijdloze look blijft inspireren en wordt nog steeds veelvuldig gebruikt in de moderne make-upwereld.

Om een beter beeld te krijgen van deze fascinerende make-upstijl, bekijk de onderstaande video!

Trendy make-up in de jaren 20

In de jaren 20 was trendy make-up een belangrijk onderdeel van de flapper-stijl, die synoniem was met de vrijgevochten en moderne vrouw van die tijd. Deze periode van de 20e eeuw werd gekenmerkt door een grote culturele verschuiving, waarbij vrouwen steeds meer onafhankelijkheid en vrijheid kregen. Dit weerspiegelde zich ook in de make-up die ze droegen.

Een van de belangrijkste kenmerken van trendy make-up in de jaren 20 was de nadruk op de ogen. Vrouwen gebruikten donkere oogschaduw in smokey of smokey-achtige kleuren, zoals zwart, grijs en bruin. Dit werd aangebracht op het bewegende ooglid en soms ook in de arcadeboog om een ​​dramatische en verleidelijke uitstraling te creëren.

Vrouw met dramatische oogmake-up uit de jaren 20

Naast de donkere oogschaduw werd ook eyeliner veel gebruikt. Vrouwen trokken een dunne lijn langs de wimperlijn om de ogen te accentueren en een meer amandelvormige vorm te creëren. Dit werd vaak gecombineerd met lange, gekrulde wimpers om de ogen nog meer te benadrukken.

Een ander belangrijk aspect van trendy make-up in de jaren 20 was de bleke huid. Vrouwen vermeden zonlicht om een ​​bleke teint te behouden en gebruikten poeder om hun gezicht een gladde en matte afwerking te geven. Dit werd gecombineerd met een vleugje rouge op de wangen om een ​​gezonde blos te creëren.

De lippen werden vaak subtiel gehouden met een lichte lipkleur, zoals perzik of roze. Vrouwen gebruikten vaak lippenstift om hun lippen een lichte glans te geven, maar meestal werd er geen opvallende kleur gebruikt. Het doel was om de nadruk te leggen op de ogen en het gezicht een zachte en natuurlijke uitstraling te geven.

Naast de make-up zelf was ook de manier waarop het werd aangebracht een belangrijk aspect van trendy make-up in de jaren 20. Vrouwen gebruikten vaak kleine kwasten en applicators om de make-up precies aan te brengen en te blenden. Dit zorgde voor een professionele en gepolijste look, die perfect paste bij de flapper-stijl.

Al met al was trendy make-up in de jaren 20 een belangrijk onderdeel van de mode en cultuur van die tijd. Het benadrukte de onafhankelijkheid en vrijheid van vrouwen en gaf hen de mogelijkheid om uitdrukking te geven aan hun persoonlijkheid en stijl. De nadruk op de ogen en de bleke huid waren kenmerkend voor deze periode en hebben een blijvende invloed gehad op de make-uptrends van vandaag.

Stijlvolle make-up in de jaren 20

Ontdek de glamour en elegantie van de jaren 20 met stijlvolle make-up. In deze periode stond de nadruk op een bleke teint, donkere ogen en een opvallende rode lip. Vrouwen gebruikten poeder om hun huid te matteren en wenkbrauwen werden dun en hoog geplaatst getekend. Met kohlpotlood werden de ogen intens opgemaakt en de lippen kregen een dramatisch effect met rode lippenstift.

Laat je inspireren door de tijdloze schoonheid van de jaren 20 en creëer zelf een stijlvolle make-uplook die je terugvoert naar het glamoureuze verleden!

Aaltje Groen

Ik ben Aaltje, een gepassioneerde expert op het gebied van schoonheid en make-up. Als auteur op het online portaal Schoonheidssalon - Uw make-up en beauty portaal, deel ik graag mijn kennis en ervaring met onze lezers. Mijn doel is om tips en advies te geven over de nieuwste trends in make-up, huidverzorging en beautyproducten. Met mijn passie voor schoonheid hoop ik anderen te inspireren en te helpen om hun natuurlijke schoonheid te omarmen. Samen streven we naar een stralende en zelfverzekerde uitstraling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go up