Renaissance van de jaren 70 make-uptrend

Renaissance van de jaren 70 make-uptrend

De jaren 70 waren een tijdperk van expressie en vrijheid, en dit werd weerspiegeld in de make-uptrends van die tijd. De Renaissance van de jaren 70 make-uptrend brengt ons terug naar die kleurrijke en gedurfde esthetiek.

Kenmerkend voor deze trend zijn heldere en levendige kleuren, zoals felblauwe oogschaduw en knalrode lippen. De focus ligt op het creëren van een dramatisch effect, met dikke eyeliner en smokey ogen. De huid heeft een natuurlijke gloed, met een subtiele bronzing en highlighter.

Om deze trend tot leven te brengen, hebben we een video voor je ingesloten waarin je kunt zien hoe je een jaren 70 geïnspireerde make-uplook kunt creëren. Veel plezier!

Jaren 70 make-up trend herleeft

De jaren 70 make-up trend is de laatste tijd weer helemaal terug van weggeweest. Deze iconische stijl uit de jaren 70 staat bekend om zijn gedurfde kleuren, dramatische oogmake-up en natuurlijke uitstraling. Het is een tijdloze look die nog steeds geliefd is bij veel mensen.

Een van de belangrijkste kenmerken van de jaren 70 make-up trend is het gebruik van felle kleuren. Denk aan opvallende oogschaduw in tinten zoals blauw, groen en paars. Ook de lippen werden vaak benadrukt met felle kleuren, zoals fel rood of oranje. Deze kleurrijke make-up looks waren een manier om je individualiteit te uiten en een statement te maken.

Daarnaast stond de jaren 70 make-up trend bekend om zijn dramatische oogmake-up. Dikke, zwarte eyeliner en veel mascara waren essentieel om die intense, smokey look te creëren. Ook werden er vaak valse wimpers gebruikt om de ogen nog meer te laten opvallen. Het resultaat was een krachtige en verleidelijke oogopslag.

Jaren 70 make-up trend

Een ander belangrijk aspect van de jaren 70 make-up trend was de natuurlijke uitstraling. Een gezonde, stralende huid stond centraal. Foundation werd gebruikt om de huid te egaliseren en oneffenheden te verbergen, maar de nadruk lag op een frisse, natuurlijke look. Ook de wenkbrauwen werden vaak dikker en natuurlijker gemaakt, in tegenstelling tot de dunne wenkbrauwen die in de jaren 90 populair waren.

De heropleving van de jaren 70 make-up trend heeft veel te maken met de huidige hang naar nostalgie en retrostijl. Mensen zijn op zoek naar nieuwe manieren om zich uit te drukken en zich te onderscheiden van de massa. De jaren 70 make-up trend biedt hiervoor de perfecte gelegenheid, met zijn gedurfde kleuren en unieke uitstraling.

Daarnaast hebben beroemdheden en influencers ook bijgedragen aan de populariteit van de jaren 70 make-up trend. Veel bekende gezichten hebben deze retrostijl omarmd en laten zien hoe je deze look kunt dragen op een eigentijdse manier. Dit heeft geleid tot een grotere interesse van het publiek en een hernieuwde belangstelling voor deze iconische make-up trend.

Als je zelf de jaren 70 make-up trend wilt uitproberen, zijn er verschillende manieren om dit te doen. Je kunt beginnen met het spelen met felle kleuren oogschaduw en lippenstift. Experimenteer met verschillende tinten en kijk welke het beste bij je huidskleur en oogkleur passen. Vergeet niet om je ogen extra te accentueren met dikke eyeliner en veel mascara.

Daarnaast kun je ook inspiratie halen uit beroemdheden en influencers die deze trend al omarmd hebben. Kijk naar foto's en video's van hun make-up looks en probeer ze na te maken. Voeg je eigen persoonlijke touch toe om de look helemaal eigen te maken.

Al met al is de heropleving van de jaren 70 make-up trend een leuke en opvallende manier om jezelf uit te drukken en je stijl te laten zien. Of je nu gaat voor een subtiele knipoog naar de jaren 70 of een volledige retro make-up look, deze trend biedt eindeloze mogelijkheden om te experimenteren en je creativiteit de vrije loop te laten.

De heropleving van de jaren 70 make-uptrend

Ontdek de fascinerende wereld van de jaren 70 make-up en hoe het een comeback maakt in de hedendaagse beauty-industrie. Van gedurfde kleuren tot dramatische oogmake-up, deze trend roept een gevoel van nostalgie op met een moderne twist. Leer hoe je de iconische looks van die tijd kunt recreëren en je eigen persoonlijke stijl kunt uitdrukken. Duik in de kleurrijke paletten en experimenteer met glitter en metallics. Laat je inspireren door de vrijheid en individualiteit van de jaren 70 en omarm deze tijdloze make-uptrend.

Aaltje Groen

Ik ben Aaltje, een gepassioneerde expert op het gebied van schoonheid en make-up. Als auteur op het online portaal Schoonheidssalon - Uw make-up en beauty portaal, deel ik graag mijn kennis en ervaring met onze lezers. Mijn doel is om tips en advies te geven over de nieuwste trends in make-up, huidverzorging en beautyproducten. Met mijn passie voor schoonheid hoop ik anderen te inspireren en te helpen om hun natuurlijke schoonheid te omarmen. Samen streven we naar een stralende en zelfverzekerde uitstraling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go up